Tips om rengjøring en Gunite bassenget

October 31

Tips om rengjøring en Gunite bassenget

Når det gjelder å velge materialer for et nytt basseng, velger mange huseiere gunite eller betong fordi denne typen bassenget tendens til å være mer holdbar enn et basseng laget av andre materialer. En av de viktigste ulempene en gunite bassenget er imidlertid at porøse overflaten flekker lett og ofte krever dyp rengjøring. Mens rengjøring en gunite bassenget kan være en tidkrevende chore, kan med noen grunnleggende tips i tankene når du arbeider gjøre prosessen gå flere glatt og sikre en glitrende overflate for bassenget.

Regelmessig vedlikehold

Mens mange gunite bassenger krever en grundig rengjøring etter sommeren lyse utseendet og fjerne flekker, kan utfører regelmessig vedlikehold i sesongen bidra til å redusere mengden av tid for en før vinteren rengjøring. Sommeren bruk pensel du rengjør veggene i bassenget minst en gang i uken. Børsting veggene av gunite bassenget hjelper fjerne en rekke rusk, inkludert alger buildup og kalsium skala, og kan forhindre alvorlige problemer fra utviklingsland med vann. En stiv pensel fungerer best på gunite fordi det kan fjerne rusk fra kriker og kroker av ujevn overflate.

Syre vask

Når en gunite bassenget opplever et alvorlig problem som algene oppblomstringen eller store flekker, er en syre vask vanligvis nødvendig. Syre vask en gunite bassenget kan være en arbeidskrevende prosess. du må tømme bassenget og vaske overflater for hånd. Men er en syre vask svært effektiv i å gjenopplive en skitten gunite bassenget fordi det bidrar til å fjerne et tynt lag av gips på bassenget er vegger og gulv å avsløre ny, ren gips under. Bassenger med alvorlige alger eller andre problemer trenger to til tre syrevasker å rengjøre overflaten fullt. Mest syrevasker bruke muriatic acid, som kommer i flytende form og som du fortynnet med vann. Vanligvis en 50/50 blanding fungerer best, men se instruksjonene på muriatic acid emballasjen å finne det beste forholdet til bassenget. Etter wetting veggene i bassenget med en slange, kan du bruke syre blanding med stiv pensel. Tillate at syren å sitte på overflaten i ca 30 sekunder så det kan Rengjør puss. Spray veggene igjen med slangen å fjerne syre blandingen.

Verneutstyr

Syre er en svært caustic, farlig stoff, du må ta forholdsregler når rengjøring gunite bassenget med en syre vask. Bruk beskyttende briller, hansker og klær for å beskytte øynene og huden fra syre. En puste maske er også en god idé fordi det bidrar til å beskytte deg mot syres røyk. I tillegg må du følge riktige forholdsregler ved håndtering av syre. Legge til syre vannet når du oppretter syre vask blandingen for å unngå å skape en farlig reaksjon når de to kombinere og sprut syre opp på ansiktet eller kroppen.

Skyll nøye

Når du er ferdig syre vask hele gunite bassenget, er det viktig å nøye skylle bort alle syre blandingen. Hvis acid blandingen sitter på gips, kan den fortsette å prege overflaten og forårsake brannskader i bassengets gunite. Bruk brus ash, en kjemisk øker bassenget vannets pH, for å nøytralisere eventuelle stående vann som samler på bunnen av bassenget. Du kan bruke en nedsenkbar pumpe koblet til en slange fjerne gjenværende syre-skjemt vann fra bassenget. Vær forsiktig når du kaster vann; Det kan være skadelig for planter og dyreliv ved bassenget.