Tips om Planting Arborvitaes

January 22

Tips om Planting Arborvitaes

Tuja trær, medlemmer av cypress familien, er monumental evergreens med flat, fine-needled løvverk og symmetrisk figurer. Raskt voksende og hardfør, utfører de personlige beplantning, hekker og naturlig personvern skjermer og vind-blokker. Siden de kan overleve der vintertemperaturer slippe til-35 grader C, er de dyrket så langt nord som sone 2 i Canada og så langt sør som Virginia. Tuja etablere røtter raskt. Ved hjelp av grunnleggende hagearbeid teknikker, kan du garantere at din tuja trives.

Tuja varianter

Det er viktig å vite hvor stor din tuja vil vokse, og velg trær tilsvarende. Raskt voksende bartrær Green Giant når 40 fot høye og 20 fot bred. Dette imponerende treet går bronse i vinter, men blir grønn igjen som været varmes. Mørk-grønne amerikanske tuja topper ut på 20 til 30 fot høy, beholder rike grønne fargen gjennom vinteren, og har en attraktiv pyramideform. Emerald tuja, som stammer fra Danmark, er mer petite, nådde en topp høyde på 15 føtter og en bredde på 4 fot. Det holder lyse grønne fargen gjennom vinteren, og er tolerante av både varme og kalde.

Planting tuja

Tuja må fuktig, litt surt og godt drenert jord som er lett opphøyet. Området skal motta mellom tre og seks timer med full sol døgnet; unngå å sette treet der det kan bli svidd av intens ettermiddagssolen. Våren og forsommeren er de optimale tidspunkt å plante din tree, selv om tuja kan også vellykket plantes på senvinteren. Velg en 2 - til 3-fots høye prøven fra en anerkjente barnehager, og grave et hull som dypt som burlap roten ballen og en og en halv ganger så bredt. Endre jorda med næringsrike organiske forbindelser og plasser treet i hullet, sentrert og rett. Hvis roten ballen er pakket i naturlige burlap, plante burlap med treet, men sørg for at kantene er gravlagt. Hvis det er innkapslet i syntetisk burlap, slit stoffet flere steder rundt roten ballen så røttene kan etablere seg. Etterfylle med Haven jord og kompost, tamping jord ned lett og vann rikelig.

Tips

For å unngå kantene av snu brun, ikke sviske tuja sommeren. Tuja bør dekkes i vinteren for å hindre skade fra snø og is buildup, men unngå å bruke burlap; Det kan føre til mugg og mugg. Heavy-Duty, multistrand netting er et bedre valg, og har fordelen av å være en gratis grønn farge. Som mange planter, kan tuja utvikle mold og mugg sykdommer; unngå overhead vanning og observere god hage sanitær. Unngå over-vanning ved å gi en grundig nyter mer enn en gang i uken.