Tips om Mango treet vedlikehold

February 7

Tips om Mango treet vedlikehold

Mango (Mangifera indica) er en tropisk frukt treet er innfødt til India og Sørøst-Asia. Det har blitt dyrket i mer enn 4000 år, blir introdusert til Europa 1500 og til Amerika på 1700-tallet. Voksende din egen mango hjemme kan være en givende oppgave, som resulterer i en frisk tilførsel av deilig, sunn frukt. For maksimal suksess krever disse trærne bestemte vekstforhold.

Klima

Mangotrær trives i varme, fuktige, tropiske og subtropiske omegn. De tolererer ikke frost. Små trær kan bli ødelegges ved temperaturer under 30 grader Fahrenheit. I USA er mango hardføre i US Department of Agriculture voksende soner 10 og 11, et område som omfatter de sørligste delene av Florida, California og Texas. I kaldere klima, kan disse trær plantes i store containere som kan bringes innendørs vinterstid.

Jord

Mangotrær kan trives i mange jord typer. Lys sand og kalkstein jord er akseptable. God drenering er viktig, selv om noen mindre flom tolereres. Jord som inneholder en overdreven mengde salt, boron eller plen plantevernmidler kan skade mangotrær.

Område

Mangotrær skal plantes i et område som tilbyr den største beskyttelsen mot kulde. Et område 8 til 12 inches fra huset, på den sørlige eller østlige siden av bygningen, er å foretrekke. Mangotrær glede i full sol. Planting treet på en 2-fot-høy haug med jord vil gi det en fordel. Et område med god luftsirkulasjon er ideell, som mango trær kan lide av pulveraktig mugg.

Vann

Etter planting en ny mango treet, bør det være umiddelbart vannet. Vanning fortsette annenhver dag for en uke, så en eller to ganger i uken for to til tre måneder. I perioder med fem dager eller mer uten regn, bør mangotrær være vannet ukentlig. Regn perioder, kan treet stole på nedbør å slukke tørsten.

Gjødsling

Fairchild Tropical botaniske hagen anbefaler unngå nitrogen gjødsel for en 0-0-50 formel. Dryss det lett under drypp linjen av kalesjen tre ganger årlig. Foliar mikronæringsstoffer som magnesium, sink og mangan kan også bli brukt tre ganger i året. Jorden rundt mangotrær også kan bli beriket i varmere sesongen med avfatte gjødsel.

Mulch

Legge til mulch til bunnen av et mangotre hjelper jord beholde fuktighet samt redusere næringsstoff-snylting ugress. University of Florida foreslår å bruke en 2 - til 6-tommers lag bark eller tre chip mulch 8 til 12 inches fra bunnen av mango trestamme.

Beskjæring

Vanlig beskjæring av mangotrær i uønsket. Fjern bare løv og greiner som har blitt sykelig eller skadet.