Tips om maleri OSB

April 27

Tips om maleri OSB

Orientert Strand styret (OSB) kan være vanskelig å male fordi overflaten av styret ikke er ment for maling. For å få maling for å overholde en OSB overflaten, må du forberede den tilstrekkelig og bruke riktige typer primer og maling for å sikre god vedheft.

OSB definert

Solid ark med OSB, et mer kostnadseffektivt alternativ til kryssfiner, innlemme tusenvis av 3 - til 4-tommers tråder heltre limt sammen. Brukt i konstruksjon på samme måte som kryssfiner, dekker OSB hus rammer. Selv om det er solgt som et alternativ til kryssfiner, tillater mange lokale bygning avdelinger ikke bruk av OSB.

Rengjør overflaten

OSB overflater er fylt med sagflis fra skjæring og installasjon prosessen. Hvis du vil male riktig på OSB, må du bruke en sopelime for å feie alt støv fra OSB overflaten. Fokusere på sprekker og kanter, der flertallet av støv akkumuleres. For best resultat, vakuum alle hjørner - spesielt hjørnet der OSB kobles med et annet bord.

Prime overflaten

Bruk en oljebasert primer for best resultat. En vannbasert primer kan forårsake OSB overflaten å svelle og vil ikke riktig overholder overflaten. Bruk en jevn, selv strøk av oljebasert primer med en maling roller. Bruk en pensel til trim og områdene du ikke prime med valsen. Tillate primer tørke i minst seks timer før et andre lag med primer. Primer vil forberede OSB overflaten slik maling overholde overflaten.

Maling overflaten

Bruk en utvendig vannbasert maling for best resultat. Ikke prøv å bruke interiørmaling på OSB overflaten, som maling chip og faller. Bruke en pensel til å male trim og hjørner. Maling resten av overflaten med en maling roller, bruke en selv frakk. At malingen tørke i minst seks timer før det siste laget. Sjekk å sikre det siste laget med maling er glatt og selv for en perfekt finish. Vente 24 timer etter maleri før noe på overflaten.