Tips om Jigs for tabellen sager

February 5

Tips om Jigs for tabellen sager

Jigs kan utvide kreative kapasiteten i et bord så, samt gjøre det tryggere å bruke. I kombinasjon med ulike typer knivbladene, dado blader og profil kniver, jigs kan kan du bruke en tabell så rippe og crosscut bords, kutte dados og rabbets, og med lage profilert molding.

Crosscut slede

De fleste bordsagen produsenter leverer sine sager med T-formet crosscut klammeparentesene som skyve i hakkene i de så. Dette er nyttig for crosscutting små biter av tre, men er utilstrekkelige for å levere stabiliteten som trengs for store boards. Du kan bygge en crosscut slede med to løpere som skyver i begge så innsnitt, gir stor stabilitet for motorvei. Crosscut sleder er vanligvis om to av tre fot i størrelse, med et hakk ned der sagblad kjører. Ved påføring vertikal stykker på forsiden og baksiden av sleden som utvider høyere enn så blad kutt, kan du hindre at bladet kutte sleden i to deler.

Skjøting Jig

Ripping en vindskjev bord på et bord så er vanskelig, fordi når du kjører en vindskjev side gjerdet så, vil du bare kutte den andre siden av brettet langs samme skjev. En løsning er til felles side av brettet før det er rett slik at du kan kjøre den sanne gjerdet så. Hvis du ikke har snekker, kan du gjøre samme på en bord så med en sammenføyning gigg. Dette er egentlig et langt stykke kryssfiner med rette kant med noen klemmer på toppen som du kan bruke knytte vindskjev bord. Melder vindskjev styret til det rette jig, gi effektivt du det med rette kant. Deretter, når du ripper styret, skal du opprette en rett kant på siden der du dratt den. Du kan fjerne dekopaj og rippe den andre siden av brettet kjører rett siden gjerdet så.

Resawing Jig

Noen ganger brukes en bord så til å resaw en tykk stykke tre. Resawing er handlingen i å kutte en styret gjennom sin tykkelse opprette to tynnere styrene, i motsetning til mer vanlig handling klippe det flatt på de så. For eksempel hvis du har et bord som er to inches tykk og åtte inches bredt, kan du resaw det å lage to boards som er en tomme tykk og åtte inches bredt. For å gjøre dette, må du kjøre styret over så står det på smale kanten, som er ifølge sakensnatur ustabilt. En resawing gigg er en L-formet bord med en klamp som passer inn i hakket på bordet så toppen. Den vertikale siden av L leverer en stabil ansikt som du kan holde styret du er resawing, hindrer deg i å wobbling det mens saging.