Tips om bambus-blader snu brun

December 9

Tips om bambus-blader snu brun

Brun blad tips om en bambus skyldes en rekke ting, inkludert feil vekstforhold og kulturelle praksiser. Mens det er normalt for eldre bladverket å bli brun og faller, er browning tips unge bladene et tegn på at noe er galt. Undersøke den mulige årsaken til misfarging på innendørs eller utendørs bambus anlegget og behandle det umiddelbart å anlegget gjenvinne sin naturlige kraft.

Vanning

Uriktig vanningsanlegg praksis kan forårsake tips av en bambus plante å bli brun. Overwatering eller underwatering anlegget øker stress som manifesterer seg som brun blad tips. Tross moderat tørke-tolerant, tåler ikke en bambus plante dehydrering for en lengre periode. Vanne planten grundig hver uke til 10 dager. I tillegg er bambus følsom mot salter og kjemikalier lagt til vann. For eksempel er klor og fluor kjemikalier som forårsaker bambus tips til brun. For å unngå problemet, vanne planten med renset eller filtrert vann.

Sollys

Selv om de elsker varme og foretrekker masse indirekte men lyse lys, kan ikke bambus planter tolerere direkte sollys eksponering som forårsaker brun eller svidd blad tips. Problemet forverrer når anlegget mangler fuktighet og erfaringer alvorlig tørke. Andre symptomer på sollys er gulnet løvverk og misfargede stilker. Flytt innendørs bambus anlegget tilbake noen skritt hvis det er plassert ved siden av et vindu, eller henge en gardin over vinduet å gi varme, indirekte lys. Henge en anlegg over en ung hage bambus, eller transplantasjon det til en annen del av hagen, hvis mulig.

Gjødsling

Vanlig gjødsel gir bambus anlegget essensielle næringsstoffene den trenger å vokse og utvikle. Men overdreven gjødsel brenner bambus røtter og forårsaker tips for å bli brun. Anlegget ikke absorberer overflødig gjødsel salter og de vises som hvite skorpe lag rundt kanten av beholderen. Mate voksen bambus høy-nitrogen gjødsel til tre ganger i året, fortrinnsvis i tidlig sommer, sensommeren og slutten av vinteren. Følg etiketten instruksjonene for gjødsel priser så du ikke overfertilize anlegget. Slukke potted bambus med vann når hver måned å igle ut overdreven gjødsel salter fra beholderen.

Temperatur

Selv om hardfør, bambus trives i varme områder og kan ikke tolerere vanskelig frost eller ekstrem kulde eller snø. Bladene og culms er mest utsatt for vinter skade. Mens eksponering for ekstreme frost forårsaker alvorlig skade, symptomer første som brun blad tips. Spre et tykt lag mulch ved foten av anlegget for å beskytte underjordiske røttene og rotstokker mot ekstreme temperaturer. Bambus gjør også best når det er rikelig med fuktighet i luften, som er derfor veldig tørr luft forårsaker tips av bladene visner. Dis bladene ofte å hindre problemet.