Tips om å bruke pellets komfyr

April 26

Pelletsovner bruke små komprimert tre pellets for å opprette en varm brann, som vil varme en del av eller alle hjemme. Trepellets er enklere å håndtere og lagre enn hele biter av brensel, og skaper de mindre aske, mindre støv i luften og mindre rot på gulvet. Fordi drivstoffet er laget av tre, er det en naturlig varmekilde.

Sikkerhet

Du kan installere en pelletskaminen selv, men du må følge produsentens installasjonsguide akkurat. Vær spesielt oppmerksom på plass på baksiden av ovnen veggen bak, behovet for korrekt overflaten å plassere den på og stovepipe kravene til utsiden av siden av huset.

Heldigvis får pelletsovner overflater, bortsett fra ser glasset og varme ventilen, ikke så varmt som vanlig vedovner. Dette faktum alene gjør pelletsovner mer attraktivt for familier med barn og kjæledyr. Selvfølgelig, trenger du fortsatt å se barn rundt pelletskaminen når den brenner.

Vedlikehold

Hvis du har hatt en vanlig vedovn, så er du klar over rotet opprettet fra treet og aske. Pelletsovner opprette lite rot. Pellets kommer i en stor men håndterbare plastpose. Du klippe toppen av posen, hell pellets i ovnen og du er klar å gå. Rengjøring ovn beløpene penselen ned innsiden av ovnen (når det er avkjølt) og sørge for at brenne potten ikke bygge opp med "clinkers", pellets som er unburned som klynge sammen. Asken faller, eller er børstet, i aske samlingen plate under brenne potten og er enkelt deponeres i et utendørs metall bøtte (med en cover) eller direkte i blomst eller grønnsakshage. Pelletsovner er mye mer effektiv enn vanlige ovner, og du må sannsynligvis mindre enn 1 kopp fin aske per dag.

Omtrent en gang i måneden, vil du gjøre en grundig rengjøring av ovnen å holde det brenner effektivt. Bruksanvisningen vil vise deg hvordan du fjerner Bafflene for rengjøring.

Nyttige Tips

Den beste måten å rengjøre glasset er med rent vann og et papirhåndkle. De fleste glass rengjøringsmidler har ammoniakk, som kan skade segl.

Forseglingen på døren må erstattes hvert annet år eller så, avhengig av hvor mye du bruke komfyren. Hvis du oppdager at asken ikke er så fint som det en gang var og pellets ikke brenner så vel som de kunne, kan selen være årsaken. Undersøke tetningen rundt døren for slitasje hver sesong.

Du kan kjøpe for å lage brannen se mer ut som tre ovn, men selv om de ser fine, de ikke er enkelt å børste av hver dag uten å gjøre et rot. Hvis du har kjøpt dem, og de er ganske dyre, kan du bruke dem bare for spesielle anledninger. Dette vil spare deg mye arbeid.

Kjøpe god kvalitet pellets. Det finnes variasjoner av myke, hardt og blandet pellets; Finn det du tror fungerer best i din aktuelle kokeapparat. Hvis du kjøper pellets av tonn, av sesongen, kan du spare deg penger. Det er best å lagre pellets ute av været; Hvis pellets bli våt, kan de ikke fungerer i ovnen din.