Tips for voksende bjørnebær

November 2

Tips for voksende bjørnebær

Bjørnebær, en nær slektning av bringebær, produsere dyp lilla til nesten svarte bær på sensommeren og tidlig høst. Det finnes en rekke blackberry for nesten alle klima, men de fleste gjør best i områder opplevelsen sent frost høsten slik at bær har tid til å fullt ut modne før kaldt vær setter i. Med riktig pleie fortsatt en blackberry bush produktiv i mange år.

Velge området

Vind skader blackberry busker, så områder beskyttes vindene som blåser vokse sunnere busker. Full-Søn steder gir bedre frukt produksjon, men du kan vokse bjørnebær i delvis skygge om nødvendig. Unngå senger med dårlig tappet jord eller hvor vann akkumuleres etter regn bidrar til å forhindre rot råtne problemer på busker. I stedet plante i senger med god drenering som er rike på organisk materiale. Arbeidet kompost på planting området før du plante bjørnebær forbedrer jord som ellers ikke er egnet for blackberry planter.

Trening planter

Trening og trellising metoder, avhenger av en rekke blackberry. Varianter som vokser som oppreiste busker krever bare årlig beskjæring fjerner gamle, uproduktive canes. Slike blackberry krever ikke trellising. Etterfølgende bjørnebær bre over bakken Hvis de ikke støttes av espalier. Wire trellis systemer støtter en hel rad av etterfølgende blackberry busker. Beskjæring av canes er fullført fruiting oppfordrer bush å produsere nye fruktdannelsen skal skje canes hvert år.

Mulching og vanning

Mulches forhindre jord rundt buskene uttørking for fort. Selv med en mulch trenger bjørnebær ca 1 tommers vann i uken vanning eller nedbør. Vår jord holde på fuktigheten så vanlig vanning begynner i midten av juni som sommer varme begynner å tørke jord raskere. Mulching senger med en 3-tommers laget av strå og andre organiske mulch holder røtter kule, men mulch må ikke berører bunnen av anleggene, fuktig mulch kan føre til blackberry canes å råtne.

Befruktning

Bjørnebær krever en gang-årlige befruktning våren like de begynne å produsere ny vekst. En 5-lb. anvendelse av 10-20-10 gjødsel for hver 100-fots rad inneholder nok næringsstoffer for hvert år. Unngå å plassere gjødsel direkte på planter, i stedet jobbe den i jorden 6 inches ut fra undersiden av blackberry bush. Hvis bjørnebær produsert dårlig året eller hvis bladverket er svak og sparsom, en ytterligere anvendelse av £ 1 av ammoniumnitrat for hver 100-fots rad som bjørnebær begynne kan blomstring avhjelpe problemet.

Ugress og dyrking

Røttene av en blackberry bush vokser lav i jord, så Luke konkurranse kan hemme bush's vekst og føre til en eventuell nedgang i produktivitet. Mulch hindrer mange ugress vokse ved undertrykker seedlings og hindrer lyset i å nå unge marihuana planter. Dyrke toppen 2 inches jord med hakke eller rake også uproots ugress før de har en sjanse å etablere, men dyp dyrking vil skade overflaten røttene av blackberry anlegget.