Tips for legging betong gangveier

September 11

Tips for legging betong gangveier

Gangveier legge til en funksjonell, elegant overflate landskapsarbeid. Det finnes en rekke gangvei materiale å velge mellom, inkludert stones, pavers og murstein, betong overflater kan vare i flere tiår og er nesten vedlikeholdsfrie. Legging betong er ikke komplisert, men det er noen skritt du kan ta for å gjøre prosessen gå greit.

Tegning Plan

Du helle betong over gangvei grunnlaget i en semi-flytende tilstand så kantene vil danne i kurver eller vinkler i skjemaet du bygger. Opprette en design plan før bryte bakken sikrer resultatet vil gjenspeile din visjon. Bruk millimeterpapir til å tegne en enkel skisse av din hage med trær, gjerder og andre funksjoner. Tegne flere baner for gangveien sammenligne hvis du foretrekker en svingete hage bane eller en enkel og direkte vei. Hvis du har tenkt å fungere som en primær gangvei, måle plassen som det skal være minimum 4 fot bredt for å tilpasses rullestoler.

Kompakt i undergrunnen

Første skritt du kan ta for å øke stabiliteten av en konkrete walkway er komprimere undergrunnen. Når du grave ut grunnlaget, kan luftlommer og løst smuss nederst skifte over tid. Bruke en manuell sabotasje eller en komprimator maskin for å pakke ned skitt før det føles vanskelig. Avhengig av din jord må du kanskje gå over det tre ganger for å gjøre det så fast som mulig.

Sterk Base

Grus base hjelpemidler drenering, forhindrer frost-HIV skade og støtter betongen så den ikke synker eller sprekk over tid. En gangvei, bør dybden av grus base være 4 til 6 tommer. Når grus er jevnt over overflaten må du komprimere den. Mens det finnes en rekke grus for landskapsarbeid, gir 3/4-tommers grus en sterk base som en gang tamped. I motsetning til glatt avrundet steinene i ert grus stabilisere uregelmessig-figurer bitene i 3/4-tommers grus når du kile dem sammen.

Tørr og tetning

Våt betong gangveier ta fire til sju dager å tørke. Draping en fuktig, pustende materiale over toppen, som strå, burlap eller lerretet, er en måte å hindre at ny betong fra uttørking for fort. Hold materialet kontinuerlig våt og betongen vil absorbere ekstra fuktighet. Når gangveien setter, sel betong med en gjennomtrengende tetningsmiddel. Tetningsmasse beskytter betong fra været skade, og bør brukes hvert annet år for best resultat.