Tips for hvordan du rengjør Berber teppe

May 9

Berber teppe er en tett vevet teppe oppkalt etter berbiske stammene i Nordvest-Afrika. Utseendet av Berber teppe kommer fra tepper laget av disse samme stammer, men hvor de brukte ull, moderne Berber er ofte vevd nylon eller olefiner.

Berber tepper gir en rekke fordeler. De håndterer støvsuging godt, de er behagelige å gå på, og de er motstandsdyktige mot høy gående. Med regelmessig renhold, kan du beholde din Berber tepper ser flott i årene som kommer.

Vanlig støvsuging

Berber tepper slites ikke ned mot vanlige støvsuging og dette er en viktig i å holde din Berber tepper rent. Vakuum ofte - minst en gang i uken - så du trekke ut skitt før det har en sjanse til å virkelig bosette seg i teppet. Kraftige vakuum med bedre sugekraft vil gjøre mer for å holde din Berber tepper ren.

Hjem Steam rengjøring

På grunn av den tette veve av stoffet, de fleste Berber tepper suge opp mer vann enn andre typer tepper. Dette kan gjøre steam rengjøring teppet vanskelig. Hvis du planlegger å leie en damp renere å bruke på Berber teppe hjemme, er det to ting du bør huske på.

Først, unngå å få teppet våtere enn du trenger. Holde rengjøring maskinen flytte jevnt over teppet når du har væske-utløserknappen er trykket. Andre, gjør bare én omgang over hele teppet. Hvis du har områder som trenger mer arbeid å få dem helt rent, la din Berber gulvteppet tørke helt før du gjør en andre omgang med damp renere.

Fjerne flekker

Fjerner flekker fra en Berber gulvteppet er lettest å gjøre det rette når utslipp eller mark skjer. Ta en ren klut og dempe det med kaldt vann, deretter forsiktig klatt på flekken. Skyll kluten, og gjenta flere ganger for å få så mye flekken ut som mulig. Hvis flekken er fortsatt synlig, bruke en flekkfjerner laget spesielt for tepper for å behandle resten av flekken.