Tilpasninger for Bougainvillea Glabra

June 28

Tilpasninger for Bougainvillea Glabra

Bougainvillea glabra er medlem av Nyctaginaceae familien av tropiske planter og en art av bougainvillia. Innfødt til Brasil, den har mange tilpasninger som har aktivert det å overleve i regnskogen. Tilpasning er en plante utvikler seg til å passe miljøet. For eksempel har mesquite busker røtter som kan gå så dypt som 75 føtter å finne vann i ørkenen sand. Bougainvillea glabra, som vokser til en høyde og spredning av 30 fot eller mer, har tilpasset for å tiltrekke pollinators, beskytte seg mot rovdyr og klatre for å finne lyset.

Blader

Se nøye på blomster av bougainvillea glabra. Du finner de er små, voksaktig en hvit. Hva omgir dem i levende farger er spesielt tilpasset blader, kalt støttebladene. Støttebladene forveksles ofte som blomsterblad, men de utfører de samme funksjonene som grønne blader av stilkene, med en ekstra vri: lys farge trekker sommerfugler, bier og fugler til bittesmå blomster. Uten dem, ville bougainvillea har en mye mindre sjanse på reproduksjon gjennom deling.

Blomster

Observere bittesmå blomster av bougainvillea glabra. De er tilpasset for å har en søt duft; en annen tiltrekking for pollinators. Når blomsten er pollinated, små, smale, fem-lobed frukt-skjemaet. Fordi både blomster og frukt har tilpasset for å være små og iøynefallende blant de fargerike støttebladene, har de en bedre sjanse for å utvikle gjennom frukt scenen der frø vokser. Fruktene blir sprø og bryte åpne, spre frø og fortsetter livssyklusen.

Stammer

Undersøke stammen i en moden bougainvillea glabra. Det er opp til 9 inches i diameter, woody, og veldig tøff. Det må være, å støtte spredning, vintreet-lignende kalesjen som det sprer seg i alle retninger. Av stilkene av bougainvillea glabra er tilpasset for klatring avstander i regnskogen å finne lys. Grunn kan av stilkene av bougainvillea trenes til å klatre trellises og arbors. Være forsiktig skjønt. En annen tilpasning av stilkene er stive, spisse torner, som utviklet seg til å hindre at beitende dyr chewing opp på seg.

Røtter

Se på rot ballen på en bougainvillea glabra ved barnehagen. Du vil merke det er små, sammenlignet med roten ballen av andre busker av samme størrelse. Røttene av bougainvillea, som mange regnskog planter, er tilpasset våt jord hvor vann er lett tilgjengelig. Derfor vil røttene har tendens til spre sidelengs på grunt dyp i stedet for plunging rett ned.