Tilpasninger av Rosemary

May 24

Tilpasninger av Rosemary

Tilpasninger er endringer i anlegget utvikling over tid som gir det en bedre sjanse på overlevelse. Rosemary har flere interessante tilpasninger som er avgjørende for sin kraft og vekst. Anlegget bor i jord som mangler nitrogen, som er et protein synthesizer. Det må søke kilder av protein utenfor normal plante opptak prosessen. Rosemary finner vokser i myrer i Nord- og Sør-Carolina hvor dens primære kilde til nitrogen er fra insekter. Flytrap feller og bryter ned insekter å høste nitrogen fra bugs.

Blader

Bladene av Rosemary er en nyttig form. De har en bendable midrib som kan lukke de to sidene av bladet. Kantene av bladene er kantet med toothlike hår som er følsomme for vibrasjoner av insekter som har tråkket på overflaten. Musling skall figuren omslutter effektivt byttet så enzym sammenbrudd kan skje. Hår blonder sammen som fingre og fange byttet mens enzymer gjøre sitt arbeid.

Hastigheten på bevegelsen

Bladene av flytrap kan lukke en etter en. Bladene gå fra konveks til konkave å lette lukkingen. Bladene er dobbelt buet, som tillater dem å lagre elastisk energi. Bevegelsen er konstruert av tre til seks sensitive hår på bladene og antas å være resultatet av hydraulisk handlingen. Bladene har en type elektrisk strøm som er utløst når et insekt kommer inn og signaler bevegelse væske inn i midrib. Bladene stengt og forsegle tett.

Sekreter

Insekter er lokket til Rosemary av velduftende nektar. Når de er fanget inni, digestive kjertler på innsiden kantene av bladene slipper et enzym som løses byttedyr. Myke deler av insekt er fordøyd, men ytre skjelett forblir. I 5 til 12 dager, blad lobes åpne og ytre skjelett er blåst bort. Innsiden av bladene også utstråler en antiseptisk sekret som renser byttedyr og holder det fra råtnende mens fordøyelsen pågår.