Tilpasninger av glatt Aster

November 2

Tilpasninger av glatt Aster

Blek violet til lilla-blomster glatt aster (Symphyotrichum laeve og Aster laevis) er godt egnet til kolonisere et Staudebed, innfødt eng eller hage. Dens fall blomster og ukompliserte har glatt aster en rekke tilpasninger som gjør det enkelt å vokse i et bredt spekter av hager.

Identifisering av arter

Glatt aster produserer daisylike, radial blomstrer ca ¾ til 1¼ inches tvers med avrundet, buttonlike gul sentre. Noen ganger er flower kronbladene blå eller hvit i stedet for en lilla nyanse. Blomstene vises på toppen av høye stilkene i September eller oktober på planter som når en maksimal høyde på 2 til 4 fot og en full spredning på 1 til 2 fot. Glatt aster stilkene er vanligvis ikke-forgrenet med tenner, blåaktig-grønt løv. Benevnelsen "smooth" kommer fra anleggets glatt, hairless stammer og jevne, læraktig løvverk.

Flerårig plante

Hardy i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 3 gjennom 8, glatt aster er en urteaktig flerårig innfødt til deler av amerikanske Midtvesten. Godt tilpasset der det overføres gjennom flere teknikker. Betraktet som en urt, sprer anlegget av underjordiske rotstokker som tåler kulde godt og hjelpe anlegget skjemaet koloniene. Også gjengir lett gjennom selv-såing og nytt år etter år i står om lov til å gå til frø.

Waterwise

Fordi det utviklet seg i områder som noen ganger har svært varme, tørre somre og våt, utviklet regn faller og fjærer, glatt aster evne til å tåle flere fuktighet forholdene. Den vokser i både tørre og våte områder, inkludert kratt og åpen skog som kan være tørt eller oversvømmet, åpne veikanter og grøfter, bredden av innsjøer og bakkene i fjellene. Den tåler tørke og tørr jord, men til slutt tørke kan forårsake noen blad svi og blad curling.

Habitat hardførhet

Tilpasningen til en rekke opprinnelige habitater betyr også glatt aster vil vokse i flere innstillinger i en hage. Det setter med grunne, steinete jord, der planterøttene fibrous hjelper det å bli satt. Den vokser like bra i sand eller loamy jord og vil sette opp med både fullt sollys og delvis skygge, men det bedre i fullt sollys enn delvis skygge. Det har ingen alvorlige insekt eller sykdom problemer.