Tilpasninger av det vill syrin

February 9

Tilpasninger av det vill syrin

Wild syriner er eviggrønne busker som er innfødt til den vestlige delen av USA og Mexico. Ligner andre syriner, disse busker blomstrer med briljant farget blå til lilla blomster og er en hardfør tillegg til noen bakgård landskap. Det er stor variasjon innen ulike syriner funnet i ulike områder av landene, men det er tilpasninger som fleste deler, slik overlevelse enklere uansett hva klimaet.

Tiltrekning til insekter

Wild syriner blomstrer i tidlig til sen vår når de bryter ut i velduftende blomster som spenner fra hvit og lys blå til ulike nyanser av lilla. Denne kombinasjonen av duft og farge tiltrekker bier og sommerfugler som er nødvendig for pollinering av blomster og produksjon av frø for neste generasjon av vill syriner. Blomster er også kjent for å tiltrekke fugler til anlegget. Det er en rekke hybrid varianter som de reproduserer ganske enkelt med andre arter.

Vannforbruk

Mange av områdene hvor det vill lilla vokser er underlagt lange perioder med tørke og tørrhet. Det har tilpasset seg disse tørre forhold og trives under lange, regn-fri somre. Hvis bakken blir også våt og mettede, vil røttene råtne. Fra variantene av vill syriner som vokser som groundcover til de høye eviggrønne buskene, foretrekker disse plantene godt drenert jord der vannet er absorbert og tatt fra sine røtter raskt. Flere drenchings med regnvann er hver sesong mer enn nok vann for å holde den dype grønne blader sunn. Helst bør jord være helt tørr før vann brukes til anlegget røtter.

Jordkvalitet

Den ville lilla er en av urter som kan bli funnet voksende innfødte i Rocky Mountains og de har tilpasset godt til steinete jord der. Den steinete jord også handle for å gi dem godt drenert forholdene de trenger for å hindre sine røtter i å råtne. Selv om disse blomstene trenger næringsrike jord, har de tilpasset forhold fra steinete jord til de med tung leire innhold. De kan vokse i noen områder som ikke støtter mange urter mellom jordas sminke og en høy lime innhold.

Motstand

Wild syriner kommer i en rekke former og størrelser fra kort og viltvoksende høye og buskete. Bladene av varianter av ville lilla har også forskjellige former. I områder hvor sulten hjort kan stripe en plante i vintermånedene, har noen av disse eviggrønne arter utviklet små blader som er svært skjemmende hjort og andre foraging dyr, selv om noen varianter kan være utrolig utsatt for fôring hjort. Det er lite insekter som infisere disse anleggene, som kan være utsatt for bladlus og noen typer fluer, selv om skaden ikke er vanligvis alvorlig.