Tilpasninger av Dagliljer

March 22

Tilpasninger av Dagliljer

Daylilies (Hemerocallis spp.) er vanntett planter. De kan trives i mange år under ugunstige forhold med komplett forsømmelse og er ofte funnet voksende og blomstrende på forlatte gårder. Deres fasthet skyldes delvis til deres tilpasning til jord, vann og lys, ifølge Alabama samarbeidende forlengelse.

Rotsystem

En av de viktigste tilpasninger av Dagliljer er det omfattende rotsystemet. Kjøttfulle, fibrous røtter er dannet i klumper, slik at daylilies å overleve tørke forhold ved lagring vann. Selv om antallet og størrelsen på blomstrer, plantevekst og generelle kraft kan bli negativt påvirket av langvarig tørke, tillater Dagliljer røtter anlegget for å overleve, ifølge University of Florida IFAS forlengelsen nettstedet. Røttene er så holdbare som Dagliljer planter er vanligvis solgt som røtter med løv fjernet.

Jord

University of Georgia Extension Service melder at daylilies er tilpasset å vokse i en rekke jord mellom lett, sandstrand jord tung leire, og anbefaler tilling jord for å lindre komprimering og underliggende hardpans før planting daylilies. Daylilies brukes for erosjonssikring, spesielt på banker, fordi adaptive strukturen til sine røtter bidrar til å holde jorda på plass. Når andre planter vaske nedover bakken og dø fordi de mangler seig rotsystem, er Dagliljer overlevelse sikker uansett jord type og skråningen karakteren.

Lys

Daylilies vil vokse i full sol, filtrert solen, delvis skygge eller variabel lys i løpet av dagen. Alabama samarbeidende systemene sier at selv om daylilies tilpasses vokser i dårlig lys, vil de produserer færre blomster. Dagliljer planter vil fortsette å vokse selv i tunge skyggen, etter blomstring opphører. Planter med mørkere blomster er mer tilpasset å vokse i delvis skygge planter med pastell blomster er mer tilpasset å vokse i full sol.

Blomster

Tilpasning av noen plante er påvirket av blomstene fordi tiltrekke pollinators sikrer arten overlevelse. Daylilies kommer i et stort palett av blomst farger, størrelser, figurer og mønstre å lokke pollinators. Washington State University forlengelsen beskriver mønsteret som okser-øye på noen Dagliljer blomster som blomst kronblad arrangert rundt en center kontrastfarge; for eksempel blomster med gule sentre og mørke kronblad. Dette mønsteret gjør blomsten kraftigere pollinators flyr over hodet og gir insekter mål å skyte for.