Tiger liljer Plant Care

September 27

Tiger liljer Plant Care

Tiger lily er lett å vokse, og selv om du er en nybegynner gartner, denne blomsten vil gjøre deg ut som en proff. Tiger lily er kjent som "grøft lily" fordi det vanligvis vokser i grøfter langs hovedveier. Oransje blomster med svarte flekker vises på forsommeren.

Beliggenhet

Tiger lily vil vokse i US Department of Agriculture soner 3 til 9. Velg en plassering med full sol eller delvis skygge. Selv under den varmeste delen av dagen, kan lily ta opptil seks timer med sol. Anlegget vil vokse fra 4 til 6 fot høy, så sikre du du plassere det slik at en fullvoksen lilje ikke blokkerer mindre blomster fra visningen. Planting frem en gjerde eller nær en bygning vil gjøre lily skiller seg ut.

Planting

Plass pærene 1 fot fra hverandre for tilstrekkelig rom for røttene å spre; Dette gjør også hver plante å få sin andel av næringsstoffer fra jorda. Pærene vil begynne å formere seg etter noen år, og du kan velge å fjerne noen pærer å tynne området eller transplantasjon blomster til en annen plassering. Avstand pærene 1 fot fra hverandre i første planting vil gjøre fremtidige tynning enklere.

Jord

Legge kompost til jord før planting blomsterløk vil hjelpe for å gi jordsmonn liljer elsker. Etter at pærene er plantet og gjennom hele vekstsesongen, dekk bakken med mulch tregere fordampning. Liljer favorisere fuktige jorden med god drenering.

Sykdommer og skadedyr

Bladlus reprodusere våren og vil bli merkbar på bladene. Bladlus kan spyles av anlegget hvis insekt ikke blir for mange. Plantevernmidler kan kjøpes fra hjem og hage sentre som er helles i jord; anlegget drikker kjemiske gjennom røttene og transporterer det hele anlegget. Bladlus ingests dødelige plantevernmidler men lily påvirkes ikke.

Lily billen er en fiende av tiger lily. Overkroppen er rød med en svart mage og 1/4 tommers lang. Bille larver er oransje. Lily bille kan kontrolleres med plantevernmidler sprayet på anlegget og kjemikalier på jorden.

En lilje infisert av et virus viser tegn på stripete blader, forkrøplet vekst og bladene kan bli sprø. Hvis lily kan gjenopprette på egen hånd, er det best å fjerne og ødelegge anlegget for å hindre spredning. Vask din hage verktøy med blekemiddel å hindre spredning til friske planter.