Tidlige stadier av vekst i tomater

December 21

Tidlige stadier av vekst i tomater

Tomater er vanligvis dyrket av hjem gartnere fra tomat planter eller tomat frø. Stadier av vekst for en tomat dyrkes fra et frø er en kjent progresjon og Gaia en måte å kartlegge utviklingen av anlegget. Starter med et frø til en fullvoksen, moden plante med modnet frukt som er klar for innhøsting, er vokser tomater en populær våren paare lett å vokse, og en velkommen sommer frukt.

Spiring

Spiring er den første fasen av tomat plantevekst. Spiring oppstår i våte eller fuktige miljøer som holdes konsekvent varme. Spiring er når skrelle ætt er brutt i tidlig start av vegetabilske spirende begynner. Spiring tomat frø kan oppstå når som helst mellom fem dager til to uker, avhengig av jord temperaturen og hvilken tomat frø.

Spirende blader

Etter spiring, vil tomat frø spire et første sett med blader. Denne første sett av bladene er ikke de første ekte bladene av planten. Snarere de kalles cotyledons, og er første bladene å spire. Etter en periode på fem dager til to uker, vil det første settet med ekte blader utvikle. Bladene utvikle parvis, og over tid, en største stammen vil form, og til slutt grener med blader.

Frøplante og Transplanting

Er tomatplante når sin frøplante scenen etter at det første settet med ekte blader. Frøplante er klar å bli transplantert når den har nådd hvor som helst mellom 4 inches og 3 fot i høyden. Som anlegget fortsetter å modnes, vil det produsere flere grener, og den største stammen vil fortsette å vokse. Den største stammen en tomatplante vil selv root hvis det er dekket med skitt.

Eldre anlegget

Determinate planter slutte å vokse når de når mellom 3 til 5 fot høy. Ubestemte planter stopper ikke vokser, selv om mange hjem gartnere vil beskjære anlegget så det er ikke mer enn 6 eller 7 fot høy. Eldre anlegget vil produsere blomster og frukt. Ubestemte tomat plantene produsere frukt til slutten av vekstsesongen. Determinate planter sette alle sine frukt i en relativt kort tid, og vil ikke produsere mer frukt etter den første innhøstingen.