Tidlig høst epletrær

April 23

Tidlig høst epletrær produsere små, gule epler som modne måneder før de fleste av sine jevnaldrende. Eplene er litt syrlig og spist rå eller bakt. Tidlig høst epletrær vokse godt over mesteparten av USA De er hardfør, høytytende trær som vokser høyere og bredere enn de fleste andre epletrær.

Bakgrunn

De fleste epletrær må 16 fot plass mellom dem, men dverg trær må bare seks til åtte fot plass. De trenger full Søn og godt drenert, fosfor-tunge jord. Fruktbærende dverg trær krever ofte permanent staking for støtte. Det er nødvendig å opprettholde, beskjære og beskytte din trær fra skadedyr. Til slutt, mange drivhus og hagebruk sentre anbefaler bruk mulch.

Fakta

Tidlig høst epler er også kjent som gule Juneating, gule Harvest og gule juni. Huden er gul, men kjødet er hvit og frisk, og er bra for å spise og matlaging. I de fleste områder disse eplene modne mellom juni og juli, mens flertallet av epler modne mye senere i sommer og høst. USDA opprettet 11 hardførhet soner, basert på laveste middeltemperaturen, som strekker seg fra Fairbanks, Alaska, (sone ett) gjennom til Honolulu, Hawaii (sone 11). Tidlig høst epletrær vokse i soner 3-8, som inkluderer fleste av oss.

Frukt beskrivelse

Tidlig høst epler er små, gule, myk og litt syrlig. Når moden epler ofte har en oransje rødme på en halvdel av orb. De blåmerke lett og varer ikke lenge etter innhøsting. Som McIntosh, hest og American Summer Pearmain matlaging deres primære bruk.

Tre beskrivelse

Tidlig høst epletreet er en spesielt høytytende varietal. Trenger fuktig, godt drenert jord og full sol i seks til åtte timer hver dag. Dette treet vokser opp til 20 til 25 feet lang med eldre spredning av 20 til 25 fot bred. Det er, men dverg og semidwarf varianter som nå opp til 10 eller 15 fot, henholdsvis. De mørke grønne bladene er to til fire inches bredt, grov-veined og tenner og alternative på kvist. Treet er en hurtig dyrker, gjennomsnitt 24 tommer per år til forfall.

Bruker

Modning i juni og juli gjør tidlig høst epler blant de tidligste eplene klar for å spise kokte eller rå. De har en litt frisk, sure smaken. Spesielt når plukket tidlig, kan du bruke disse eplene for paier, sauser og andre bakevarer.