Tid til å plante frø

January 7

Tid til å plante frø

Seedet kataloger kommer i slutten av vinteren, røring ivrige gartnere å forutse en voksende sesongen. Ikke bli for ivrig etter å plante frø, skjønt. Noen planter er svært følsom for kulde og vil rot i bakken i kalde, våte jord. Les frøet pakken instruksjonene nøye som anbefalt planting ganger variere sterkt, avhengig av anlegget.

Cool sesongen grønnsaker

Cool sesongen grønnsaker som løk, salat, kale, brokkoli, kål og erter, tåler, og selv foretrekker, kule våren og faller temperaturen. Plant disse frø tidlig på våren så snart jorda er myk nok å arbeide eller i midtsommer for en nedgang beskjære. Fungere ikke jord når det er vått. Frøene vil dukke opp i syv til 21 dager, avhengig av værforhold og utvalg. Reddiker og salat komme raskt. Gulrot og pastinakk ta flere uker.

Varme sesongen grønnsaker

Mais, bønner, meloner og gresskar ikke spire eller vokse i kalde, våte jord. Vent til dagtid temperaturer er over 70 grader Fahrenheit til å plante disse varianter. Hvis du bor i et område med en kort vekstsesong, lå svart plast over jorda to uker før planting. Plast varmer jord og lar deg å plante tidligere akselererende innhøstingen av to uker eller mer.

Blomster

Årlig og flerårige blomster variere betydelig i plante ganger. Valmuer, engelsk prestekraver og Bachelor knappene spire beste i kjølig jordsmonn. Plante dem tidlig på våren så snart jorda er myk nok å arbeide. Disse frø trenger ofte en skremmende periode i kjøleskapet for god spiring. Kjøpe frø forhånd og lese alle etiketter. Andre blomsterfrø tolerere ikke kalde temperaturer. Plante varmekjære ettårige, som nasturtium og morgensol, i hagen etter siste sjanse for frost.

Betraktninger

Mange gartnere foretrekker å starte frø innendørs ukene før de siste frost. Sakte voksende ettårige, som petunias, startes beste innendørs så de vil blomstre mesteparten av sesongen. Tomater og paprika også ta lang tid å modne hvis sådd fra frø utendørs i slutten av våren. Starte frø fire til åtte uker før den siste forventet frosten, avhengig av variasjon. Plante dem i frø skuffer eller torv pellets, med en lett potting blanding. Tåke jord med vann og dekke skuffen med plastfolie å holde frøene varm til de spire. Plasser de unge frøplanter i et solrikt sted eller bruke en voksen light hvis du har nok sol.