Thornless hagtorn trær

November 6

Verdifulle landskap trær, hawthorns (Crataegus spp.) har en stor ulempe: torner. 1 - til 3-tommers torner på de fleste hawthorns kan påføre ekkel riper. Dette gjør dem nyttige som barriere hekker men vanskelig å bruke som landskap trær, som er en skam siden de er vakre trær. Flere thornless varianter er tilgjengelig som er mer Gartner-vennlig.

Korsfarer hagtorn

Cockspur på (C. crusgalli) får sitt navn fra deres buet torner som ligner hæl spurs på haner. Den thornless variasjonen, solgt som enten C. crusgalli var. inermis (inermis betyr thornless) eller sorten Crusader (Cruzam), er helt thornless stammen og grenene. Det er lite sjelden over 15 fot høyde og spre. Thornless cockspur på er dekket av hvite blomster i sen våren og har oransje frukt høsten som vedvarer også i vinter. Fall blad farge er lyse gull. Korsfarer hawthorns er også motstandsdyktig mot rust, en fungal sykdommen som kan skade hawthorns.

Princeton Sentry hagtorn

Et indiansk tre, Washington hagtorn (C. phaenopyrum) er en fire-sesong tre. Våren bringer duftende hvite blomster, sommer har rent grønt løv for avkjølende skygge, fall løvverk farge er oransje til rød lilla og vinteren frukt skjerm vedvarer i måneder. Princeton Sentry er et kolonnedelt skjema av Washington hagtorn som er nesten thornless.

Vinter King hagtorn

Vinter King hagtorn er en vanlig cultivar av den grønne hagtorn (C. viridis), en annen eviggrønt. Vokser i en distinkt vase figur, har vinter King store frukt og røde fall farge. Navnet kommer fra frodig visning av lyse røde frukter i løpet av vinteren. Selv om det teknisk ikke inermis, har noen torner, særlig når det aldre.

Pygmaea hagtorn

Du må kanskje søke litt for å finne Pygmaea hagtorn, en thornless cultivar av den singleseed hagtorn (C. monogyna), den søteste-scented av alle hawthorns. Pygmaea er også solgt som Inermis Compacta. Det er en liten, sopp-formet tre med noen torner.

Ohio Pioneer hagtorn

Den prikkete hagtorn (C. punctata) kan dyrkes som treet eller store busk. Hvit vårblomster følges av dyp gul til kjedelig røde frukter som er tydelig stiplet, derav det vanlige navnet. Ohio Pioneer er en thornless kultivar oppdaget Secrest Aroboretum i Wooster, Ohio. Det er lik arter, med bra høst fruiting vane.