Termitt skade vs tre Rot

May 19

Termitt skade og en bestemt type tre råtne, kjent som hussopp, kan ikke bare bli forvirret, men begge kan forårsake omfattende skade på strukturer. De to formene for skade ligner hverandre og merkes ikke umiddelbart. Å kunne skille mellom to er viktig for behandling av potensielt katastrofale problemene.

Hussopp

Tørr råte er en form for tre råtne der tre svekket av et angrep av visse typer sopp. Disse sopp forbruker komponentene i skogen som gjør den sterk og stiv. Fordi sopp har en interessant mulighet til å flytte vann fra våtrom tørke, kan utvikle i ganske tørt treverk.

Underjordiske termitter

Skade igjen av underjordiske termitter og sopp oppretter hussopp kan bli forvirret. Underjordiske termitter er imidlertid små insekter som lever i koloniene under jord, bare dukker opp å spise og graver tunneller. De er effektiv og svært ødeleggende, forbruker skogen fra innsiden og ut av fôring på cellulosevatt i den.

Utseendet til skade

Hussopp ligner ofte tørr murstein eller blokker fordi der sopp bruker tre og transport vannet. Disse aktivitetene opprette kanaler i skogen. Underjordiske termitter også opprette kanaler, men i ulike måter. De graver ly rør, også kjent som gjørme rør, fra jordpartikler, vann, spytt og avføring for å transportere termitter fra jord til tre søk av mat. Kanaler kan være forgrenet seg som et tre, med en hoved "trunk" fører til bakken. De to typene skader kan imidlertid differensieres av gjenkjenning av live termitter og/eller termitt kanaler og gallerier. Termitter plukke vanligvis våtere tre.

Hvordan de kom dit

Hussopp forårsaket av sopp og termitt skade kan skyldes en vanlig årsak til: kontakt med jorden. Dette kan skje med foundation sprekker, spesielt. Ironisk nok forårsakes hussopp vanligvis av tre har for mye kontakt med fuktighet; Det er sopp som vannet tørrere flekker, gjør tre "hussopp." Fordi underjordiske termitter lever under overflaten, gi grunnleggende sprekker dem en mulighet til å finne en fersk, lett tilgjengelig matkilde i strukturelle-treplanker.

Behandlingstilbud

Milde tilfeller av hussopp kan kontrolleres ved å eliminere fuktighet kilder, for eksempel utett rør eller lekkasjer i kjelleren stiftelser. Hvis hussopp er mer omfattende, behandles tre. Vanligvis gjøres dette med borsyre eller borate, som kan også hindre insekt skade.

Underjordiske termitt skade behandles med termiticides eller insektmidler at målet termitter, på jorden, sammen med termitt agn. Før 1980, disse insektmidler var svært giftige, men fra 2010, lavere toksisitet organophosphates og pyrethroid insektmidler er tilgjengelige.