Teppet Steam rengjøring

April 20

Steam rengjøring et teppe er en effektiv måte å fjerne skitt, innebygd rusk og skjemmende flekker. Navnet, men er litt av en misnomer. Mange fagfolk se "steam rengjøring" av mer nøyaktig, varmt vann utvinning (HWE).En grunnleggende steam-rense maskinen består av et vannbasert rengjøringsmiddel pumpet gjennom en tynn slange å en sprededyse som dirigerer løsningen på et teppe eller teppe. Blandingen reagerer raskt, dislodging av teppet fibrene. Vann og skitt blir støvsugd bort et kort øyeblikk senere.

Fikse rommet

Før noen Tepperensing kan oppstå, må rommet være klar. I motsetning til hva mange tror, har rommet ikke tom. Noen stykker av møbler trenger ikke å bli flyttet på alle. Datamaskinen skrivebord med masse ledninger bør være alene; det samme gjelder for TV veggen enheter med DVRs, lydsystemer og andre gadgets. Pianoer og Kina skap full av retter faller i samme kategori.Bevege møbler som spisestue bord og stoler på den ene siden av rommet mens den andre siden er renset. Deretter Flytt møbler til den andre siden av rommet mens motsatt side er renset. Dette vil spare en masse unødvendig trengsel i et annet rom.

Pre Spray og Spot Rengjør

Trafikk lanes er områdene som ser de fleste føttene. Entryways er et lett mål, som er området foran sofaen. Bruker en press sprøyta, tåke (ikke suge) disse områdene med en trafikk-lane renere.Tepperensing leverandører tilbyr en rekke løsninger for ulike tepper på markedet. Enzym rengjøringsmidler er populære for fet områder (som av kjøkkendøren i restauranter).Spot ren tunge flekker som trenger ekstra hjelp, som tyggegummi. Løsemidler er bra for å fjerne tyggegummi, men må være skylles fra teppet - som er hvorfor det er fornuftig å spot Rengjør dem før dampmaskinen kommer.

Grunnleggende

Når teppet er prepped, er det tid til å utføre faktiske steam rengjøring (eller varmt vann utvinning). Bland steam-rengjøring konsentrat med varmt vann i en bøtte før helle den i maskinen; Dette er spesielt viktig hvis bruker et pulver konsentrat.Starte med lengst stedet i rommet og arbeide bakover mot døren. Sørg for å overlappe wand slag, siden spray ikke kan nå full avstand over wand hodet. Fortsett til hele teppet har blitt renset.

Tryllestaven teknikk

Hvis dampmaskinen har en egen tryllestav (i motsetning til en alt-i-ett-enhet), er det et par triks som kan gjøres med tryllestaven for mer effektiv rengjøring.Hvis teppet er relativt ren, utvide tryllestaven fra deg. Trykk på avtrekkeren for å frigjøre løsning og trekke tryllestaven mot deg selv. Når tryllestaven er tilbake til sin første plass, stoppe sprøyting. Ta en tørr pass over samme område ved å skyve wand bort. Når tryllestaven er på toppen av streken, bevege den over til høyre eller venstre for neste rengjøring strøket. Overlappe om lag 2 inches med tidligere slag. Når et område på ca 10 kvadrat fot er fullført, kan du ta noen tørr går over teppet.For tungt tilsølt tepper (for eksempel trafikk lane områder), begynne streken på bunnen, presser tryllestaven bort. Starte sprøyting umiddelbart. Når tryllestaven er på toppen av slaget, trekke tilbake mens fortsatt sprøyting. Dette vil bruke mer løsning, men gir også ekstra rengjøringseffekt. Når ca 10 kvadrat feet er fullført, gir flere tørr går å trekke ekstra fuktighet.

Hurtigtips

En enkel feil å gjøre mens steam rengjøring er over våt teppet eller teppe. Aldri holde tryllestaven i luften "spray ned til en inndeling."Dumpe avfall tank vann i et toalett, i stedet for en vask (som teppe Fibre kan tette røret), og aldri i et avløp, som det er dårlig for miljøet.

Re-setting rommet

Når steam rengjøring er ferdig, erstatte møbler. Plass en firkant med aluminiumsfolie under tre og metall møbler. Dette møbler flekken siver inn i et teppe, og fuktighet fra fordreining treet, folien hindrer at rustflekker gjennomtrengende teppe fiber for metall. Plass lange strimler av aluminiumsfolie under møbler som sitter flush til gulvet.Plast, som hjulene på en kontorstol, vil ikke skade teppet og trenger ikke noen beskyttelse.Gjør ikke tallerkenbrikke eller tepper av noe slag på et vått teppe. Dette vil holde fuktighet mot teppet og føre til mugg å vokse.