Tepperensing materialer

August 4

Støvsuging holder tepper rent fra støv og skitt, men det hjelper ikke med flekker og søl. Produkter for rengjøring teppet varierer i effektivitet og toksisitet. Noen av produktene er generelt husholdningsartikler.

Ammoniakk

Ammoniakk brukes i små mengder hjelper fjerne mange typer flekker. Vanligvis er ammoniakk fortynnet i en løsning før den brukes på teppet.

Rubbing alkohol

Rubbing alkohol kan brukes for kulepenn blekk, leppestift og vannbasert maling. Bruk alkohol med en ren, hvit håndkle eller hvitt papirhåndklær for å pletten opp så mye flekken som mulig.

Hvit eddik

Hvit eddik kan brukes til å nøytralisere flekker. Bruk den med en sprayflaske å mette flekker. Du kan også blande den med vann, 1 ts av eddik til 1 kopp vann, blot flekker og minimere lukt fra dyr urin eller andre ubehagelige ulykker eller søl.

Oppvaskmiddel

Oppvaskmiddel er bra for Spy flekker. Bruk og suge med varmt vann, 2 kopper vann til 1/2 ts av vaskemiddel, sammen med en spiseskje av ammoniakk. Blandingen uten ammoniakk kan også brukes for vannbasert maling flekker.

Club Soda

Club Soda kan hjelpe fjerne flekker fra farget drikker som saft og rødvin. Blot flekken med en ren hvit.