Temperaturtoleranse av en Peace Lily

July 17

Temperaturtoleranse av en Peace Lily

Dårlige tolerant fred lilies pryder de mørkere hjørnene av kontorer, leiligheter og boliger. Fred lilies er philodendron familiemedlemmer og er kjent for sine brede, blanke blader og oppreist, hette blomster. Ekstrem lav belysning kan forårsake anlegget for å miste sin blomstrer eller ikke blomst hele, og kule temperaturer retard bladverk og kan til slutt føre til å plante død.

Romtemperatur

Fred lilies, som de fleste potteplanter, har tropiske opprinnelse. De nyte varme temperaturer. Når temperaturen er i området 70 til 80 grader Celsius vokse de godt. Fred lilies arter kan nå opp til 6 fot høy med en 6-fots bredde. Disse dimensjonene er vanskelig for anlegget å oppnå når temperaturen er inkonsekvent. Friske planter tåler temperaturer på midten av 60-tallet, men temperaturene under 60 grader Fahrenheit føre anlegget død. Hvis din fred lilies har vært utsatt for lave temperaturer, kan du prøve å gjenopplive dem ved å klippe dem tilbake til kronen og gi dem varme, vann og indirekte lys. Liten skudd skal begynne å stige fra anleggets rhizomatous rotsystem.

Vanntemperaturen

Når rommene er varme, er det lett å glemme at vann fra springen kan være kaldt. Sikre din plantens rotsystem ikke gå inn i sjokk. La vannet sitter ved romtemperatur før irrigating anlegget. Forlate vann står i åpne containere er gunstig for årsaker som er utenfor temperaturkontroll. Klor og andre vann bløtgjøringsmiddel og tilsetningsstoffer er giftig og skadelig fred lilies. Tillate vann stå over natten. Klor vil forsvinne morgen og vannet kommer behagelig temperatur. Ikke vann din fred lily når temperaturen er i lav 60 F området da dette kan føre til anlegget stress. Også ikke mette anlegget. Holde jorda jevnt fuktig.

Utendørs temperaturer

I tropiske klimaer, som finnes i sonen for US Department of Agriculture hardførhet 11, dyrkes fred lilies som året rundt hageplanter. Sonen 11 inneholder Hawaii og Mexico. I marginale områder, for eksempel Sør Florida, Texas og California, er fred lilies plassert i beholdere og brukt som utendørs planter under sommerhalvåret. Plantene er flyttet innendørs under kjølig vær. Hvis du velger å plante fred lilies utendørs i kjøligere klima, være forberedt på å grave dem opp og overvintrer dem innendørs som houseplants eller la dem dø tilbake og plante frisk liljer for neste vekstsesongen.

Betraktninger

Omtrent 35 peace lily arter finnes. De kommer fra Sør- og mellom-Amerika, men har blitt avlet som houseplants siden viktoriatiden. Foredling og dyrking har resultert i en rekke kultivarer. Clevelendii er det oftest funnet for salg i drivhus og barnehager. Andre typer som Flower Power har høy stammet blomster mens Wallisii viser mange små blomster. Men de varierer i størrelse, form og blomstrende vane, fare alle arter og kultivarer best i temperaturer over 60 grader Fahrenheit.