Tegn & symptomer på vannskader & Mold i et hjem

May 21

Tegn & symptomer på vannskader & Mold i et hjem

Vannskader og mold kan ødelegge et hjem. Uten rask behandling vann kan spre seg gjennom vegger, tak og gulv, nedtoningen byggematerialer og skade strukturell integritet. Mold sprer seg raskt, forårsaker helseproblemer og ødelegge ditt hjem strukturen og innholdet. Vannskader og mold er ikke alltid lett å oppdage.

Vannet drypper eller pytter

Mest gjenkjennelige tegnet av vannskader er vann. Du kan merke en dam under vasken eller i toalettet, eller en dryppende kran. Hvis du oppdager vann i hjemmet, er det viktig å spore kilden og stoppe lekkasjen og deretter undersøke det omkringliggende vegger, tak og gulv for mulig skade.

Myke flekker og Peeling

Mange bygningen komponenter, inkludert gips og tregulv, absorberer lett vann. Vannet bryter ned fibre, forårsaker dem til å føle svampete og myk. Gå barbeint på gulv og kjøre hendene langs veggene, følelse for flekker som ikke lenger er fast. Noen overflater, for eksempel gips, utvikle en kalkholdig tekstur. Peeling maling, er gips tape og tapet også symptomatisk for vannskader.

Misfarging

Vann og mold føre mørke flekker. Se etter endringer i fargen på vegg maling eller tepper. Med møbler kan bli misfarget hvis vannet har absorbert inn i stoffet. Flekker kan være innlysende, eller vises bare i sprekker og kløfter eller i hjørnene.

Sunnhet problemer

Mange typer mold forårsake allergi og luftveisplager. Hvis du utvikler forkjølelse eller influensa symptomer som ikke kan løses, kan det hende at skjulte mold skyld. Nysing, hoste og rennende øyne er blant de vanligste symptomene. Noen former er mer giftig enn andre, og kan gjøre deg veldig syk.

Merkelige lukter

Den vanligste lukten er en muggen lukt, men en rekke merkelige dufter kan være forårsaket av vann og mold. Hvis du vanligvis bruker luftrensere og duftende rengjøringsmidler, prøve gjør uten for en hel dag. Noen ganger kan du "følge nesen" til kilden til problemet.

Merkelige lyder

Noen lekkasjer er umerkelig, men mange er lett å oppdage i et stille rom. Slå av TV, radio og annen støy, og lytter. Vannet renner gjennom ditt hjem vegger eller gulv kan opprette en dryppende, avlysning eller selv jag lyd.

Luftfuktighet og fuktighet

Attune deg til endringer i fuktighet inne i ditt hjem. Problemer med å opprettholde en kul romtemperatur og problemer med å få helt tørr etter en dusj er vanlige tegn på ekstra fuktighet. Ta hensyn til overflater også. En fuktig countertop eller vegg kan tyde på en nærliggende lekkasje.