Tegn & symptomer på rot kryp

September 28

Tegn & symptomer på rot kryp

Rot mark er en vanlig plage mange planter. Vegetabilske hage avlinger som løk, brokkoli og neper er ofte infested med root kryp. Planter som opprettholde rot mark skade må underground root symptomer eller de kan ha synlige symptomer som wilting.

Identifikasjon

Root kryp er faktisk fly larver og ser ut som en mindre versjon av vanlige husfluen når de modne. Root kryp er hvit eller gul bein grubs som vokser til lengder opp til 1/3 av en tomme og er lubben. Denne pest skader planter og vegetabilske avlinger av fôring på røttene av anlegget i tre til fire uker. Root kryp legge sine egg på plante stammer jord linje eller place egg i sprakk områdene av jord.

Over bakken symptomer

Planter befengt med root kryp kan ha visse over bakken symptomer som er lett å oppdage. Planter som ikke dukker opp er et symptom på rot mark infestation. Andre grunner for unnlatelse av å komme inkluderer feil planting dybde, veldig tørr jord og frø blir vasket bort. Visnet seedlings er et annet symptom på rot kryp. Eldre planter med root kryp kan komme gul, wilt og dø uten advarsel. Visse vegetabilske avlinger, som løk ofte har rot mark arr synlig på pærene.

Under bakken Symtoms

Rot mark skader er primært underjordiske. Planter eller vegetabilske avlinger befengt med root kryp ofte ha arr på sine røtter Mark tunnelering. Dette er særlig problematisk i løk. Arr og tunneler på røttene av planter øker risikoen for root rot sykdom. Grønnsaker er ofte uspiselige hvis alvorlig rot skade.

Ledelse

Forhindre rot mark er den beste måten å kontrollere dem. Root kryp foretrekker løk, kål, neper, reddik, blomkål, rosenkål, rutabagas og brokkoli. Når plante disse planter, plassere en 4-tommers krage laget av tarpaper rundt hver frøplante. Denne praksisen gjør det vanskelig for root kryp legger eggene sine på bunnen av planter. Dryss tre aske og fosfat rundt foten av planter kan også hindre root kryp. Bruke en registrert jord insektmiddel er et effektivt middel for kjemiske kontroll av root kryp.