Tegn & symptomer på en dårlig kondensator på en gass ovn Blower

February 1

Tegn & symptomer på en dårlig kondensator på en gass ovn Blower

En ovn, spesielt en blåser, bruker mye energi for å fungere skikkelig. Gass som går inn i ovnen er antennes ved piloten lyset. Brennere varm luft inn i ovnen. Ovn viften blåser varm luft gjennom Ledningskanalsystemet av hjemmet. Det kreves ekstra energi til strøm viften, slik den er koblet til en kondensator som fungerer som et batteri. Lagrer den ekstra energien som trengs å sparke viften til handling. En feil blåser vil ha mange tegn og symptomer.

Ingen strøm

En defekt kondensator kan hindre viften fungerer på alle. Før du sjekker kondensatoren, kontroller sikringen kontrollere ovnen er snudd til "på" posisjon. Hvis ovnen mottar strøm, slå opp termostaten og se om viften motoren starter i de neste minuttene. Hvis ikke, fungerer kondensator eller viften motoren ikke riktig.

Lyd

Slå opp termostaten for ovnen, og venter ovn viften å starte. Åpne plass til ovnen med en skrutrekker. Lean nær huset ovn blåser og lytte til en høy summende lyd. Dette er et tegn på et elektrisk problem med kondensatoren. Hvis den summende ikke stopper, bør kondensatoren testes.

Periodisk funksjon

En defekt kondensator vil ikke kunne holde tillegget nødvendig å kjøre viften motoren. Dette fører til motoren kjører sakte, forårsaker overskuddsvarme. Overdreven varme i motoren kan forårsake motoren funksjonsfeil. Hvis din ovn motoren sykling ofte, bør du teste kondensatoren.

Testing kondensatoren

Slå av strømmen til ovnen ved sikring. Fjern blåseren boliger i ovn til kondensatoren. Kondensatoren vil fortsatt holde på en lading selv uten strøm. Fjern ledningene fra terminalen, og utslipp kondensatoren bruke instruksjonene som fulgte med din ovn. Angi et voltmeter til X 1 sette. Se etter voltangivelsen på siden av kondensatoren. Trykk sonder fra voltmeter til terminalene til kondensatoren, og se om spenningen samsvarer med vurdering. Erstatt kondensatoren hvis spenningen ikke samsvarer.