Tegn & symptomer av syke frukttrær

September 13

Tegn & symptomer av syke frukttrær

Et stort antall sykdommer plage frukttrær, mange av dem gjelder en bestemt arter, mens andre produserer ulike tegn og symptomer på ulike arter. Mens det finnes tusenvis av sykdommer, noen er mer utbredt enn andre og deres tilstedeværelse er lett merkbar.

Stein frukt sykdommer

Trær med frukt som inneholder hard groper eller steiner er klassifisert som stein frukttrær og inkluderer mandel, peach, aprikos, nektarin, kirsebær og plomme trærne. De er rammet av sopp problemer som brown rot, en sykdom som vises først på frukt som en liten brun flekk, da utvides til å omfatte hele frukt og til slutt helt råtner det. Det gjenstår på treet henger i mumifiserte skjemaet. En annen fungal sykdommen, fersken blad curl, årsaker bladene av fersken og nektariner å gulne så brun før curling og falt fra treet.

Stein skorpe og råte

Skorpe er en fungal lidelse som rammer fersken, kirsebær, plomme og aprikos forårsaker sår-lignende lesjoner på frukt og ofte fører til råte. Skorpe også angrep løv og kvister gjør men mest skade på frukt. Clitocybe roten råte og Armillaria rot råtne er jord-borne sopp som resultere i utviklingen av gule bladene som røttene på treet forvitrer og ikke kan absorbere og distribuere vann og ernæring til bladverket. Koloniform av sopp som ligner sopp vokser på eller nær bunnen av infiserte trær.

Sitrus sykdommer

Fungal sykdommer som Phytophthora Fotråte infisere sitrustrær produsere en slimete, vann-logged, rødbrun bark. Sotet canker eller lem wilt dreper massetetthet av en sitrus treet med lemmer utvikler cankers - åpne sår- og blader wilting, snu brun og for tidlig defoliating. Tørr rot råtne spiser sakte opp røttene av en sitrus treet, med knall gul og døende. En rekke andre bakterielle og virale sykdommer angripe forskjellige deler av sitrus treet.

Apple sykdommer

Fungal sykdommen pulveraktig mugg dusts bladene av epletreet med en hvit, fungal pulver som kan redusere den voksende kraft av treet. Phytophthora krone, krage og rot rots produsere en total stunting vekst, mens bladverket blir naken og gul og faller fra treet for tidlig. Veksten av frukt er også forkrøplet og det kan ta farge for tidlig. I tillegg epletrær er utsatt for brann blight, en bakteriell sykdom som mørkner bladene gjør dem vises svidd.