Tegn på bløtt vann

February 21

Tegn på bløtt vann

Vannets hardhetsgrad er en måling av mineraler finnes naturlig i vann. Bløtt vann er generelt anses å være å foretrekke fordi hardt vann forårsaker så mange problemer med husholdningsapparater, problemer som reduserer deres levetid og effekt. Avgjøre om du har bløtt vann er like enkelt som å bestemme at du ikke har hardt vann.

Kalsiumkarbonat

Hardhet rapporteres ofte som en tilsvarende mengde kalsiumkarbonat. Bløtt vann har en kalsiumkarbonat innhold på 75 eller færre deler per million. Noe vann med en rating over 75 ppm er klassifisert i varierende grad av hardhet, med noe over 300 ppm er svært vanskelig. Kalsiumkarbonat er naturlig forekommende, men for mye forårsaker skade hvitevarer, inkludert oppvaskmaskin og vaskemaskin.

PPM v. korn/gal

Vannets hardhetsgrad noen ganger uttrykkes på andre måter: deler per million eller korn per gallon. Disse målingene er ikke fast; Hva en organisasjon krever myk vann en annen organisasjon kan vurdere litt hardt vann. Vanligvis tilsvarer en korn per gallon 17 ppm. Bløtt vann, klassifiserer Ifølge US Geological Survey i 1962 bløtt vann som har 0 til 60 ppm eller 0 til 3.5 korn per gallon. Enkelte private organisasjoner, men klassifisere bløtt vann mellom 0 og 1 korn per gallon, eller mellom 0 og 17 ppm, som bløtt vann.

Effekter av bløtt vann

Hvis du har bløtt vann, vil du se at det er ingen mineralforekomster på Potter og pans når du vasker dem og la dem luft tørke. Hot varmtvannsberederen vil ikke ha mineral kalkavleiringer og du vil merke økt levetid i hvitevarer som oppvaskmaskin og vaskemaskin. Videre vil du Bruk mindre vaskemiddel, såpe og sjampo med bløtt vann enn du ville gjort med hardt vann.

Glatt eller slimete

Kalsium og magnesium, to mineraler som finnes i store mengder i hardt vann, la klissete rester på huden. I motsetning hardt vann har bløtt vann svært lite av kalsium og magnesium. I stedet har en høy mengde natrium og natrium ioner, som har en glatt følelse. Når vannet er myknet, fjernet hver korn per gallon av hardhet som er resultater i en økning av 7,5 milligram natrium per quart vann.

Bly

Bløtt vann er mer sannsynlig enn hardt vann inneholder bly. Bløtt vann leaches metall rør og andre kamper, som trekker i kobber, bly, sink og kadmium. Hvis vannet har en høyere enn normal vurdering av disse metallene, vannet er sannsynlig myk.