Tegn og symptomer på en sprakk gass ovn varmeveksler

April 11

Tegn og symptomer på en sprakk gass ovn varmeveksler

En skadet varmeveksler i en gass ovn er potensielt farlig for en home beboerne og bør ikke ignoreres. Knust og lekker varmevekslere er ansvarlig for ca 1500 dødsfall per år i USA, og mange flere mennesker er forgiftet av eksponering for giftige gasser som går ufiltrert av defekte varmevekslere. Det er umulig å avgjøre hvis en varmeveksler sprakk av visuell inspeksjon, men disse tegn og symptomer kan gi deg en idé om hvorvidt du bør ringe en profesjonell å inspisere din ovn varmeveksler.

Endring i utseendet på flamme

En vanligvis opererer gass ovn har en jevn blå flamme. Brenner med bevegelige gule flamme kan bety at brenneren er skitten eller at varmeveksleren er sprukket. Ifølge eksklusive kjøper Realty er "flammer (at) flimrer eller lener mer som huset viften kommer på (et par minutter etter tenning)," mulig underskriver av en sprakk varmeveksler."

Sprekker og korrosjon på andre komponenter

Når de eksterne komponentene viser tegn på mindre eller betydelig slitasje, kan de interne komponentene bli skadet også. Stress sprekker kan utvikle på grunn av komponentene ekspansjon og sammentrekning som oppstår hver gang ovn varmer og avkjølt. I tillegg kan komponentene bli korrodert på grunn av eksponering for røyk som klor eller eksponering for fuktighet fra andre kilder.

Sot

Utseendet av svart karbon bygge på ovnen interiør er forårsaket av en enhet som ikke brenner rent. Sot kan samle når forbrenning er ufullstendig. Dette kan skyldes brennere som justeres feil eller en sprakk varmeveksler.

Uvanlig aromaer

En feil varmeveksler vil produsere en sterk og ubehagelig lukt som lukter ligner formaldehyd. Denne lukt alene kan forårsake hodepine og andre fysiske symptomer hos mennesker. Hvis du lukter en formaldehyd-lignende lukt, bør du umiddelbart ringe en profesjonell for en ovn inspeksjon.

Andre fysiske symptomer

Forbrenningsgasser lekker fra en sprakk varmeveksler kan føre til hyppige hodepine samt influensalignende symptomer. Forbrenning forurensende stoffer som karbonmonoksid, nitrogendioksid og svoveldioksid, kan forårsake irritasjon i øyne og nese, forvirring, trøtthet og kvalme. Hvis du opplever disse symptomene bare når du er hjemme og symptomene avta når du forlater hjemmet ditt, eller hvis du deler disse symptomene med andre personer hjemme, har luftkvaliteten hjemme inspiserte umiddelbart. Selv om disse symptomene kan ha andre kilder, kan vedvarende symptomer foreslå en sprakk varmeveksler.