Tang planter

September 25

Tang planter

Det er en vanlig misforståelse at tang er en plante, men faktisk er det bunnlevende marine alger eller tilknyttede saltvann alger. Tang er forskjellige fra planter ved at de har ikke rot systemer som drar opp næringsstoffer og vann, eller forlater som produserer klorofyll; de er enkle organismer som trekke i vann og næringsstoffer og produsere klorofyll i alle deler.

Egenskaper

De fleste tang er enkel, non-vaskulær organismer som består av en holdfast som festes alger til rock eller havbunnen og en stipe, ligner på en stilk og kniver, selv om noen arter, som sargassa, er drift alger. Tang er delt i tre hovedgrupper basert på farge. Rød tang, eller rhodophyta, har ca 6000 arter, som dulce og carageen eller irsk moss er kjente medlemmer. Den grønne alger eller Grønnalger, har ca 1.750 medlemmer og brun tang, eller phaeophyta, har om lag 1.200 arter, den mest kjente er kelps. Det er ytterligere klassifiseringer i disse gruppene. Reproduksjon varierer mye, fra seksuell reproduksjon til aseksuell gjennom fragmentering, og arter kan være årlig eller flerårig. Noen arter har liten air blærer som tillater Tangen å bo innenfor rekkevidde overflaten og solen for fotosyntesen.

Habitat og økologi

Mange tang finnes i den fjæra og sub tidevanns soner av steinete kysten der de avhengige fjære og flyt av the sea å gi næringsstoffer. De fleste tang vokse innenfor 100 fot overflaten og sollys, selv i svært klare vannet i Middelhavet og i Brasil de kan finnes på 800 føtter. Tang grupper gir sikker habitater og næringsstoffer for juvenile fisk, hav snegler, havet, hesten og snegler, og de tjener som matkilde for større ocean arter.

Tang som mat

Ulike arter av Tang som nori, kombu og aonori, er spiselig, og er en betydelig del av tradisjonell japansk, koreansk og kinesisk dietter. Nori er svært næringsrik, består av 30% til 50% lett oversikten protein og vitaminene A og C; Det er oftest sett pakket rundt ris i sushi. Havet salat er en attraktiv grønne tang spist i Skottland.

Akvakultur

Nori, kombu og wakame er vokst kommersielt, spesielt i det indiske hav der det har blitt en stor kommersiell virksomhet. I Japan er produksjon av nori en 2 milliarder dollar industrien. Tare er høstet og behandlet som et kosttilskudd, hage gjødsel og en kilde til agar og alginater, som brukes i hverdagen matproduksjon iskrem, yoghurt og noen øl. Andre tang høstes også for deres carageenan, brukes i baking for sine geléaktige kvaliteter.