Taksonomisk klassifisering av møllen

July 12

Taksonomisk klassifisering av møllen

Møllen, hører som en gruppe, til gresset familien. Taxonomists tidligere kalt denne familien på Gramineae. Imidlertid er taksonomisk klassifiseringen endret. De nå kaller gresset familien Poaceae. Litteraturen fortsatt bruker begge navnene, holde ting forvirrende.

Hirse

Møllen er en høy protein-mat kilde i Afrika, Asia, India og Russland. I USA er det hovedsakelig dyrket for dyr grovfôr og fuglen frø. Vegetarianere har imidlertid begynt å legge det til kostholdet.

Pennisetum americanum

Pennisetum americanum, perle hirse eller katt hale, vokser i lav-nærings sandholdig jord og krever lite nedbør. Den brukes som fôr i USA og en mat avling i andre deler av verden.

Setaria Italica

Setaria italica, Foxtail hirse, har en kort vekstsesongen og foretrekker tørketrommel forhold. Bønder dyrke den for grovfôr og mat. Dens kort vekstsesongen gjør foxtail en god beredskap avling. Det kalles også tysk eller italiensk hirse.

Panicum miliaceum

Panicum miliaceum, proso eller broomcorn, har også en kort vekstsesongen. Det gjør en god sen-sommer avling. Proso brukes for næringsmidler, fuglen frø og kylling feed.

Echinochloa Frumentaceae

Echinochloa frumentaceae, japansk eller barnyard hirse, er den raskest voksende møllen. Mens i Nord-Dakota den brukes til beite, vokser Asia det som et korn.