Taket Rock definisjon

October 24

Noen dype begravd geologiske strukturer interesse menneskeheten som de knyttet til fossilt brensel. Belter av sedimentære bergarter med sammenkoblede porene kan samle olje og naturgass. Holde disse reservoarene beleilig sted, i stedet for å tillate dem å forsvinne, er capping buer av taket rock.

Taket Rock

I standard bruk refererer tak rock vanligvis til et lag av rock ugjennomtrengelig til den oppadgående migreringen av naturgass eller petroleum og overliggende en mer porøs "reservoaret rock" rik på de stoffene. Skifer fungerer som tak rock over store kalkstein og sandstein hydrokarbon reservoarene av verden. Disse geologiske formasjoner er kjent som "feller." Taket rock kalles "cap rock," selv om dette er et begrep som vanligvis brukes i over bakken topografi, beskriver motstandsdyktig toppene av mesas, buttes, hoodoos og søyler.

Struktur

Ofte manifest slike feller som foldet belter taket rock, med forskjellige blandinger av naturgass, olje og vann dyttet opp under buen. Det tekniske geologiske uttrykket for denne fjell døråpningen er "anticline", som inkluderer noen av de mest produktive oljefeltene i Mexicogolfen. I samme region, andre feller er forbundet med Saltdomer: her lag begravet salt skubbe oppover på grunn av tetthet deres lettere, som lysbuedannelse overliggende rock. Naturgass og olje kan deretter basseng i interstice av salt bule og taket rock. Feil, der blokker av stein skifte i forhold til hverandre, kan også opprette olje eller gass-feller.

Tappe

Mennesker trykk olje og gass-reserver av hydrokarboner feller ved å bore gjennom taket rock. Når riggen åpner fellen selv, trykksatt hydrokarbon væsker og gasser flykte til overflaten å bli gjengitt i drivstoff (se ressurser-delen). Som gjenvunnet hydrokarboner er vanligvis blandet med urenheter, må de behandles spesielt for å bli brukbare. Der ikke definitivt avkortet av taket, kan olje eller gass bli tilgjengelig på overflaten av naturlig siver oppover gjennom grunnfjellet porene og sømmer.

Hydrokarboner

Fossilt brensel som olje og naturgass avledet opprinnelig fra organisk materiale. Metan, for eksempel er produsert av bakteriell nedbryting av vegetasjon; Hvis forfall-rik underlaget av en myr eller myr er begravd av sedimenter, kan slike gass bli fanget under jorden. Rester av organismer kan forvandle olje gjennom varmen og trykket som følge av økende deponering.