Tak isolasjon typer

August 29

Tak isolasjon typer

Isolasjon brukes til å redusere termisk overføring gjennom vegger og tak av en bygning. For hjem med liten eller ingen tak isolasjon, kan legge isolerende materialer ha en stor innvirkning på energiforbruk og komfort nivå. Loftet og tak områder er også en av de enkleste områdene i hjemmet til å isolere uten å utføre omfattende renovasjoner og reparasjoner. Huseiere kan velge fra en rekke isolerende materialer etter behov.

Typer

Noen av mer vanlige tak isolasjonsmaterialer inkluderer tepper eller batts, løs fyll, stivt skum eller spray skum. Glassfiber eller bomull tepper er enkleste og rimeligste måten å isolere, men de er også den minst effektive på å redusere termisk overføring. Løs fylle produkter laget av filler avis er litt dyrere, men er også mer effektive og allsidige. Stiv eller spray skum produkter er den dyreste, men tilbyr den høyeste grad av isolasjon effektivitet, selv i trange rom.

Fordeler

Ifølge Bonneville makt administrasjonen er så mye som 45 prosent av heten produsert av en hjem oppvarming tapt gjennom taket. Ved å legge isolasjon kan huseiere redusere varmetap og lavere månedlige oppvarming regninger. Denne redusert energiforbruk kan forlenge livet til HVAC-utstyr samtidig minimere innvirkningen på miljøet. Et godt isolert hjem er også mindre trekkfulle og mer behagelig for beboerne.

Bruker

De fleste huseiere isolerer deres tak av ekstra isolasjon til loftet gulv og tak. Glassfiber eller skum isolasjon kan legges mellom bjelkene i loft som er lett tilgjengelig, eller løs fylle produkter kan sprayes i strammere områder nedenfor. Den beste måten å isolere en Catedral taket er å feste stivt skum paneler mellom rammer medlemmer, men furring strimler kan også legges til å støtte mer økonomisk glassfiber batts. Noen huseiere med flate tak bør også vurdere å bruke spray skum legge isolasjon til eksisterende tak strukturer.

Funksjoner

Tak isolasjon er ofte valgt basert på sin r-verdi, eller termisk motstand vurdering. Materiale med høyere R-verdier er vanligvis mer effektiv isolatorer, mens lavere R-verdier er forbundet med lavere termisk motstand. Ifølge USA DOE Energy Star-programmet, glassfiber batts har en r-verdi mellom 2 og 3 per tomme, og stive og spray skum kan variere fra R-4 til R-8. Løs fylle cellulose har en r-verdi på 3.6 til 3.8.

Betraktninger

Når du velger tak isolasjon huseiere må vurdere kostnadene for hvert materiale i forhold til budsjettet og kostnaden ved installasjon. Glassfiber er lett å arbeide med og billig, gjør den mest rimelige valget. Høyere upfront kostnader for andre typer isolasjon skal veies mot potensielle besparelser i energiregninger og utstyrserstatning over tid. Man bør også vurdere plass tilgjengelig, eksisterende nivåer av isolasjon og gjennomsnittlig temperatur varierer i området når du sammenligner disse materialene.