Symptomer og tegn på sykdom i innendørs planter

January 10

Symptomer og tegn på sykdom i innendørs planter

Innendørs planter er utsatt for en rekke sykdommer. Det finnes en rekke tegn og symptomer som signal sykdom i potteplanter. Det er viktig å vite disse avslørende tegn, fordi jo tidligere du fange en muligheter problem, jo mer sannsynlig vil du kunne gjøre noe med det og lagre anlegget fra døende.

Wilting

Wilting er et begrep som refererer til hengende blader og blomster. Noen wilting kan være forårsaket av underwatering, men når alvorlig wilting er utstilt, og det er ikke begrenset av vanning eller jord er allerede fuktig, årsaken er trolig mer alvorlig. Fungal sykdommen er den viktigste kilden til alvorlig wilting. Fungal sykdommer er ofte resultatet av overwatering. La jorda tørke ut litt og deretter vann bare når anlegget virkelig trenger det, i motsetning til vanning er daglig eller selv hver dag. Når hver tre-fire dager er tilstrekkelig for de fleste planter.

Leaf flekker

Svart og brune flekker er et tegn på fungal sykdommen i innendørs planter. De kan være store eller små, men vises oftest på løvverk og blomster. Det er vanligvis mange steder, i klynger. Løvverk vil ofte dø av, noe som går å slippe. Organiske soppdreper er den beste behandling, samt økende luftsirkulasjon. Det anbefales også å plassere anlegget i et område med bedre belysning.

Pulveraktig støv

Et lys, pulveraktig støvtørking vises på stueplanter er et annet symptom skal se etter. Støvet vil vanligvis være grå eller hvit og vil dekke ofte blader, stengler og blomstrer. Dette er forårsaket av pulveraktig mugg. Curling bladene er et annet tegn av denne sykdommen. Fuktighet tendens til å være årsaken til pulveraktig mugg. Økende luftsirkulasjon er nøkkelen. Det hjelper også å bringe en avfukteren inn i rommet. Kast syke plantedeler å unngå forurensende sunn vekst.