Sykdommer som påvirker en Gardenia Houseplant

December 25

Sykdommer som påvirker en Gardenia Houseplant

Gardenias (Gardenia angusta/jasminoides) blomstre i fullt sollys når dyrket innendørs, men foretrekker delvis skygge hvis vokst utendørs. Dagtid temperaturer i øvre 60-tallet til midten av 70-tallet Fahrenheit og natt temperaturer på rundt 60 grader Fahrenheit holde disse litt temperamentsfull houseplants lykkelig. Dessverre er gardenias også utsatt for flere sykdommer som rot råtne, crown galle, pulveraktig mugg, tannlege og leaf spot.

Rot råtne

Flere sopp, som Phytophthora og Rhizoctonia, forårsake rot råtne i gardenias. Denne sykdommen henfall deler av rotsystem og det utvikler seg i våte grunnforhold på grunn av dårlig drenering eller overwatering. Tegn for root rot inkluderer gulfarging, slippe og wilting av blader og råtnende brun eller manglende mater røtter (mindre røttene nær jordas overflate som gir næring til større røttene under). Anlegget kan vises sykelig lenge eller plutselig wilt og dø. Sykdommen kan også påvirke bare en side av anlegget eller hele kroppen.

Crown galle

Crown gall, fra Agrobacterium tumefaciens bakterie, utvikler galls grener og røtter eller på crown. Disse galls varierer i størrelse fra ert størrelse til mer enn en fot bred. De startet så myk og lys brun i fargen. Deretter sverter de, snu grov med en corky følelse på overflaten som de alder. Bakteriene går gjennom en fersk såret eller en naturlig åpningen av anlegget i dag og årsaken forkrøplet og misfargede vekst, samt dieback. Eldre planter kan overleve, men i en svekket tilstand, men unge planter vil til slutt vil og dø.

Pulveraktig mugg

Soppen Erysiphe polygoni vokser på overflaten av gardenias, forårsaker pulveraktig mugg ved å sende sine nærings-absorberende organer i anleggene celler. Denne invasjonen produserer hvit-grå flekker eller flekker av soppvekst som kan dekke hele blader. Vanligvis funnet på den øvre Leafs overflaten, denne sykdommen vanligvis påvirker unge blader og skyter i sommer. Det etterlater et spor av gule, droppet og deformert blader og knopper.

Canker

Phomopsis gardeniae soppen forårsaker cankers og lignende til crown galls, inn i anlegget gjennom et sår. Cankers er avlange, elliptiske-formet, mørk lesjoner som kan slå til galls over tid. De mest påvirker stammer på jord nivå, men kan også angripe bladene og røttene av gardenias. Wilting blader på deler av eller hele planter er de første tegnene til canker sykdom, og blader på infiserte grener slå en kjedelig grønn eller gul farge og kan falle. Uåpnet blomster knopper faller av syke filialer også. Den lyse gule fargen av stilken over canker kontraster med den forventede fargen det grønne-hvite, og Barken av plantene ta på en corky tekstur, som inneholder vertikale sprekker i det berørte området. Infiserte gardenias bli forkrøplet og dø sakte.

Leaf Spot

Flere typer sopp kan forårsake leaf spot på gardenias, med flekker som varierer i størrelse og farge. To av de vanligste typene av denne sykdommen er bakteriell og rhizoctonia leaf spot.

Bakteriell leaf spot sprer av infiserte anlegget borekaks. I utgangspunktet påvirker unge bladene med små, ovale flekker som skifter fra gult til rød-brun i midten med en gul glorie langs kanten. Disse stedene kan også vokse i store, Uregelmessige former.

Rhizoctonia leaf spot, som først mål eldre blader, sprer seg til andre plantedeler når overwatered eller utsatt for dårlig luftsirkulasjon. Den produserer runde, lys - eller medium-brune flekker opp til 1/4 tommers bred. Hvis venstre ubehandlet, forårsake leaf spot tidlig den høye saltholdigheten av gardenia potteplanter.