Sykdommer i gulrot anlegget

January 19

Sykdommer i gulrot anlegget

Den gulrot, eller Daucus carota, er en rot vegetabilsk som kan finnes i supermarkeder i hele USA. Mest kjente fargen på gulrot er oransje, men noen varianter kan være lilla, gul eller rød farge. Dessverre kan som med noen plante, gulrot lide av ulike sykdommer.

Aster gul

En gulrot lider aster gult vil produsere overskygget, gulnet bladene som ofte vokser i stram rosett, ifølge Penn State University. Når bladene alder, de har også røde misfarging også. Med aster gule, vil kronen av gulrot også danne en kjegle-lignende bule, med røtter som er hår-lignende dannet på taproot av anlegget.

Cercospora Leaf flekker

Cercospora leaf flekker skyldes Cercospora carotae sopp. Det fører til leaf flekker som er brun til grå i farge. Sporer av denne soppen spres gjennom vinden, men kan bare infisere planter som har våt bladene.

Alternaria Leaf flekker

Alternaria leaf flekker er forårsaket av Alternaria dauci sopp. Som Cercospora carotae sopp, Alternaria dauci sopp er også spredt gjennom vinden og kan også bare infisere bladene som er våt når soppen gjør kontakt. Alternaria leaf flekker mørk brun eller sort inne fargen og ofte finnes på yngre blader snarere enn eldre blader, ifølge Penn State University.

Xanthomonas Leaf flekker

I motsetning til Alternaria og Cercospora leaf flekker, er Xanthomonas leaf flekker forårsaket av bakterien, Xanthomonas carotae. I utseende er Xanthomonas leaf flekker ligner på Alternaria leaf flekker, så mikroskopiske sammenligning må gjøres for å bestemme som påvirker gulrot anlegget. Xanthamonas kan spres gjennom vann, jord, og når det er langvarig høy luftfuktighet som 90-100 prosent for to eller flere dager.

Root knute

En Rundormer kjent som Meloidogyne hapla forårsaker misdannelse i utseende, med røtter i gulrot danner små og store knop, derav navnet rot knuten. Over lengre tid, kan denne sykdommen forårsake store galls i gulrot.

Lagring Rots

Lagring rots er en sykdom som forekommer gulrøtter er høstet og plassert på lager. Avhengig av typen sopp eller bakterier som har infisert gulrot, kan symptomene variere fra grå mold til svart råte. Sopp og bakterier som kan føre til lagring råte inkludere sopp Rhizoctonia carotae og Botrytis cinerea eller bakterier som Erwinia spp. og Sclerotinia sclerotiorum.