Sykdommer i Euonymous busk

October 2

Euonymus er en stor plante 60 forskjellige evergreen og løvfellende busker, lite trær og vinstokker. Noen vanlige euonymus varianter inkluderer den 4 - til 6-fots høye løvbusk amerikansk euonymus (Euonymus americanus), også kjent som jordbær bush eller hjerter-en-busting; løvfellende, 30 fot høy, spindel treet (Euonymus europaeus); og 4 - til 6-fot høy, eviggrønne bunndekkende wintercreeper euonymus (Euonymus formue). Euonymus planter er utsatt for en rekke sykdommer og skadedyr.

Pulveraktig mugg

Pulveraktig mugg er en alvorlig fungal sykdommen av euonymus forårsaket av soppen Oidium euonymi-japonici. Sykdommen er ikke bare svært vanlig i planter, men er også den vanskeligste å få under kontroll. Tidligste symptomer på sykdommen er en flat, hvit eller grå vekst på bladverket. Du kan gni pulveraktig mugg av bladene i sin innledende stadier. Som sykdommen utvikler seg, det fører til gulfarging og slippe av blader. Yngre anlegget skudd begynner å krølle og blitt arret. Forebyggende tiltak omfatter beskjæring syke plantedeler og sørge for planter motta full sol. Sopp middel inkludere myclobutanil, propiconazole og triadimefon.

Crown galle

Crown galle er en bakteriell sykdom i euonymus forårsaket av bakterier som jord-borne Agrobacterium tumefaciens. Sykdommen fører til store, runde, cork-lignende galls med en uregelmessig, grov overflate på anlegget base, røtter og stengler. Som galls vokser i antall, svekke planter, deres vekst forkrøplet med gulfarging blader og gren dieback. Forebyggende tiltak omfatter unngå bruk av skitne, unsterilized pruning verktøy. Det er ingen fungicidal kur for crown galle, og planter kan overleve i sin svekket tilstand i flere år.

Cercospora Leaf Spot

Fungal sykdommen cercospora blad stedet i euonymus resultater fra sopp Cercospora detructiva og C. euonymi. Den tidligste symptomet på sykdommen er utseendet på uregelmessig, brune flekker på bladverket varierer i størrelse fra peikt til 1/2 tommers diameter. Som flekker vokser, de møtes og dekker hele blad området, utvikle gråaktig-tan sentre med svart koloniform. Selv om cercospora leaf spot er en vanlig sykdom, er det ikke en alvorlig trussel mot plant helse. Beste forebyggende tiltaket er å fjerne og ødelegge alle falne blader. Fungicidal kontrollen inneholder sprøyting infisert planter med thiophanate-methyl.