Sykdommer i Azalea anlegget

May 24

Sykdommer i Azalea anlegget

Asalea (Rhododendron) tilhører i familien Ericacea, og inkluderer over 3000 varianter vokst gjennom US Department of Agriculture hardførhet soner 4 til 9. Avhengig av sorten, har planter en løvfellende til evergreen vane. De vil vokse i forhold fra full sol til dyp skyggen. Planter varierer i størrelse fra 8-tommers høye groundcovers til 20-fots høye busker. Asalea er relativt hardføre og vedlikeholdsfritt, vokst i riktig forhold, men en rekke sykdommer kan påvirke dem, ifølge North Carolina State University anlegget patologi forlengelsen.

Phytophthora rot råtne

Asalea dyrket i dårlig grunnforhold som beholder for mye vann er utsatt for å utvikle Phytophythora rot råtne. Planter dyrket i tunge jord som tapper dårlig er mer utsatt for å utvikle denne soilborne fungal sykdommen enn de dyrket i sandstrand, godt drenering jord. Sykdommen er vanskelig å kontrollere og behandle. Nylig utvikle bladverket er mindre enn vanlig, har en gulaktig farge og blad dråpe oppstår. Planter har redusert kraft og starte døende, gren av armen, før det hele azalea er død.

Gartnere har en rekke ting de kan gjøre for å hindre Phytophythora rot råtne fra utviklingsland. Plante asalea i godt drenering områder av landskapet, eller lage hevet senger for å løfte anlegget røtter av konsekvent fuktige forhold. Kjøpe planter som ser sunt og godt egnet for voksende i ditt område for å hindre at sykdommen. Når plante, alltid plante azalea på samme dybde det vokste opprinnelig i beholderen. Hvis forrige plantings har dødd for root rot, ikke plante i dette området.

Ovulinia Petal Blight

Ovulinia petal blight er en sopp bare påvirker azalea blomster. Kultivarer blomstrer i midten eller slutten sesongen i kystområdene synes å være flere mottagelig å sykdommen enn tidlig blomstrende varianter. Når været er kjølig og vått under blomstrende periode, er planter mer utsatt for å utvikle petal blys. Hvite blomster utvikle rust-farget flekker som raskt forstørrer, påvirker hele blomster. Farget blomstrer utvikle hvite flekker. Til slutt blomstring blir vannaktig og faller fra hverandre.

Gartnere som har asalea lider Ovulinia petal blight bør bruke en soppdreper hele anlegget som blomsterknopper begynne å utvikle. Hvis været fortsetter å bli kjølig og vått, må du gjøre andre soppdreper programmet.

Phomopsis kvist Blight

Phomopsis kvist blight forårsaker gren dieback i etablerte asalea og kan være et alvorlig problem om ikke kontrollert. Grener infisert med sykdommen slår rødbrun, begynner å tørke ut og til slutt dør. De første tegn er løvverk på infiserte grener wilting; til slutt oppstår blad dråpe. Kvist blight oppstår vanligvis når forholdene er altfor varme og tørke forhold er til stede.

Gartnere bør beskjære bort alle berørte grener av azalea anlegget, trimming ca 2 inches under syke området til delen sunn grenen. Kast syke grenene slik at de ikke infisere andre deler av anlegget som soppmidler gjør lite for å kontrollere Phomopsis kvist blys. Beskjæring instrumenter krever sterilisering med alkohol mellom hvert klipp, sikre du ikke overfører sykdommen til andre deler av anlegget.