Sykdommer i amerikanske Linden treet

April 14

Sykdommer i amerikanske Linden treet

Den amerikanske linden, eller "Tillia Americana," er et løvtre som finnes i hele USA. Kjent som "basswood" treet, er den amerikanske linden langsom voksende og hardy, med pyramideform og rikelig hjerte-formede blader. Den kan vokse like høye som 80 til 125 føtter vil produsere klynger av gul, svært duftende blomster i sen våren og forsommeren. Fordi det er så hardføre og så tolerante alkalisk jord, er det ofte funnet i urbane områder. Likevel, som alle trær, den amerikanske linden kan støte noen problemer fra sykdommer og skadedyr.

Verticillium vil

En av de mest problematiske fungal sykdommene som kan påvirke den amerikanske linden er Verticillium vil. Dette er en sopp som oppstår i jord, vanligvis inn treet gjennom sår i røtter. Når soppen fortjene henrykke, invaderer vedvev, som er vevet som inneholder cellene som tillater vannet å strømme gjennom treet. Til slutt, grener infiseres bladene blir kjedelig og falle uten wilting og treet begynner en langsom død.

Forebygging

For å hindre Verticillium Wilt, er det, først av alt, best å unngå kjøper små trær med røtter som er skadet. Vanlig gjødsling er også kritisk, som er en god og grundig vanning en gang i uken. Når et tre har kontrakt Verticillium Wilt, er behandling nesten umulig, og det er derfor forebygging er så presserende.

Cankers

Cankers er død deler av bark på greiner eller kofferter. De er forårsaket av sopp som kan vokse treets bark og tre, og dermed drepe omkringliggende bark. Denne soppen kan også påvirke den amerikanske linden. Igjen, forebygging er det beste middelet og North Dakota State University anbefaler å kjøpe trær uten sår eller sår på bark; beskytte unge i vintermånedene; beskjæring og ødelegge cankered grenene. og vanne og gjødsle regelmessig.

Leaf Spot

En sopp problem som oppstår i planter og trær, inkludert den amerikanske linden, er leaf spot. Brune eller svarte flekker fra luftbårne fungal sporer kan vises på blader i kjølig, våt perioder. Selv om slike leaf flekker ikke nødvendigvis føre til mer omfattende skade, er det best å fjerne og ødelegge berørte løv og greiner. Igjen, kan vanlig gjødsling og vanning hjelpe forhindre forekomsten av leaf spot.

Pulveraktig mugg og sotete Mold

To ekstra fungal sykdommer møtt av noen amerikanske linden er pulveraktig mugg og sotete Mold. Pulveraktig mugg vises som en hvit vekst på overflaten av bladene, mens sotete Mold er en svart fungal leaf belegg. Begge er primært estetiske forstyrrelser, men kan føre til ytterligere skade på anledning. Forsiktig bruk av fungicides, for eksempel svovel spray, å ødelegge og forhindre dette luftbårne spore forårsaket sykdommer, men det er best å søke råd fra en horticulturalist.

Insekter

Selv om den amerikanske linden er motstandsdyktig mot skade forårsaket av mange insekter, finnes det noen skadedyr som presentere problemer. Bladlus kan være den vanligste ordensforstyrrelser. Andre insekter som er kjent for å plage den amerikanske linden er japansk biller, sigøyner møll, leafrollers, basswood blad gruvearbeidere, midd og linden loopers.

Luftforurensning og plantevernmidler

Sturdiness av den amerikanske linden har gjort det så bra i byer. Imidlertid kan visse kjemikalier og miljøgifter påvirke den amerikanske linden. En herbicid som den amerikanske linden er spesielt følsomme for er dicamba, som finnes i en rekke navn merkevare gjødsel blandinger. Det er best å unngå å bruke gjødsel som inneholder dicamba.