Sykdommer av Avocado anlegget

July 2

Sykdommer av Avocado anlegget

Avokado er antatt å ha sin opprinnelse i Mexico. I dag er det dyrket kommersielt i subtropiske og tropiske klimaer over hele verden, inkludert California, Texas, Florida og deler av Australia, New Zealand, Sør-Amerika, Afrika, Europa og Midtøsten. Det finnes en rekke sykdommer som kan påvirke avokado, forårsaker tap av frukt, trær og fortjeneste.

Anthracnose

Anthracnose er en alvorlig sykdom som resulterer i frukt rot, slippe av frukt og en redusert holdbarhet av frukt. Sykdommen starter når en sopp inn dødpunkter i avokado hud og produserer runde og lesjoner på huden. Lesjoner kan utdype i frukt inne og vokser å dekke store deler av avokado, med sprekker stråler utover fra lesjoner. Avocado trær skadet av insekter eller vind kan behandles med en soppdreper å hindre utviklingen av anthracnose. Thinner-skinned avocado varianter er mer utsatt for sykdommen enn er tykkere hud i papirformat.

Cercospora sted

Cercospora sted, kalles blotch, manifesterer som små lilla-brun lesjoner på avocado frukt, stem og forlater. Den trives under varme, fuktige forhold kan føre til en sekundær infeksjon ved anthracnose av svekkelse og sprengning frukten hud. Kjemiske sprøytemidler brukt til frukt og av avocado trærne kan hindre blotch.

Pulveraktig mugg

Pulveraktig mugg er vanligvis en mild problem i avokado, hvis oppdaget tidlig. Det er preget av en hvite, powdery vekst på bladene av avocado trær, ledsaget av misfargede flekker. Pulveraktig mugg trives i fuktighet, så riktig tree beskjæring tillate mer sollys og mindre fuktighet på bladverket kan være alt som trengs for å unngå sykdommen.

Skorpe

Skorpe er en annen sopp-indusert sykdom som er mest plagsom i tropiske klimaer. Huden av frukt tar en scabby tekstur med grønne å brune lesjoner, som kan bli senket. Skorpe påvirker ikke frukt i men utsiden kan være ganske tiltalende. Bladverket kan også utvikle lesjoner, spesielt i den øvre tak av treet. Kjemiske sprøytemidler brukes til å kontrollere skorpe.

Phytophthora rot råtne

Soppen som forårsaker rot råtne påvirker avocado trærne røtter, som sverte og dø. I en alvorlig infisert treet kan bladene bli blek og sparsom som treet dør tilbake. Dårlig drenering og for mye fuktighet føre til rot råtne Når soppen finnes. Bare sertifiserte, sykdomsfri barnehager anlegget skal brukes til å unngå sopp og frukttrær bør plantes i områder med god jord drenering og ingen flom.