Sykdom og sopp på afrikanske fioler

June 5

Sykdom og sopp på afrikanske fioler

African violet er en blomstrende houseplant som faktisk blomstrer mesteparten av året. Det er mottagelig å sykdommen og mulige skadedyrangrep, ofte utryddet gjennom forebyggende praksis. Fungal sykdommer er felles for afrikanske fioler og inkluderer Botrytis lys og kronen og roten råte.

Botrytis lys

Soppen Botrytis cinerea er ansvarlig for denne blight sykdommen. Første symptomer inkluderer lesjoner i bladets undersiden som er små og vann-gjennomvåt. Det er ofte en fuzzy belegg på bladet, som til slutt gjør mørk brun til grå. Blomstene også vise lignende tegn blight skade. Høy relativ fuktighet og dårlig luftsirkulasjon bidra til for denne soppen. Forebyggende tiltak omfatter avstand planter fra hverandre nok til at blader fra andre fioler ikke kommer i kontakt med andre planter. Denne soppen spres ved direkte kontakt med en syk blad.

Kronen eller rot råtne

Soppen Pythium ultimum er årsaken til kronen og roten råte, og vanligvis tilskrevet over-vanning. Denne soppen infiserer planter i alle stadier av vekst og bladene wilt og kronen av plante- og tilknyttede røtter å bli myk, bløt og mørk i fargen. Å forhindre denne sykdommen, bruke en pasteurisert jord blanding og sikre beholderen tillater avløpet. Dette er en generell tommelfingerregel for mest fungal sykdommer, som de krever fuktige forhold å vokse og spre.

Pulveraktig mugg

Mugg vokser i fuktige, kjølig klima med dårlig luftsirkulasjon. Symptomer inkluderer en pulveraktig stoff som lysegrå farge og viser på petioles og stammer av African violet. Pulveraktig mugg reduserer blomst levetiden til en African violet og kompromisser hele anlegget. Dette mugg fra forming, opprettholde violet i en container med god drenering egenskaper og sikre det er en tilstrekkelig mengde luft sirkulerer rundt anlegget.

Petiole Rot

Petiole råte vanligvis skjer der av anlegget stammer eller blader komme i kontakt med potten. Sopp er forverret av salt akkumulering på kanten av potten. Holde kanten av potten ren - eller dekke det med tinfoil å forhindre rot. Salt kan også fjernes fra jord av tunge vanning som tømmer oppløselige gjennom potten og av jorden.