Sykdom ledelse av prydplanter og torv

February 27

Sykdom ledelse av prydplanter og torv

Behandle sykdommer i prydplanter og torv krever flere forskjellige strategier som begynner når du velger planter. Siden forebygge sykdommer er vanligvis lettere enn herding dem, kan du konsentrere deg om å velge tøffe, lite vedlikehold planter og gi dem riktig pleie. Hvis sykdommen problemer, Identifiser underliggende miljømessige tilstanden som tillot sykdommen til å blomstre og rette den.

Sykdomsresistens

Unngå de fleste sykdommer ved å plante sykdom-motstandsdyktig dekorative planter og gress kjent for å vokse i ditt område. Lokale planter er ofte mer sykdom-motstandsdyktig og hardfør enn ikke-innfødte. Når du kjøper planter, se etter de med sterk, tykk stengler og friske blader. Unngå planter med flekket eller gulnet blader, visnet stammer eller en off-lukt. Dette trinnet er viktig hvis du bor i et varmt, fuktig der sykdommer er vanlig.

Riktig vekstforhold

Studien anlegget etiketten, samt hagearbeid guider, til å bestemme riktig forholdene for planter. Gi plantene ideelle vekstforhold, inkludert riktig mengde av sollys og fuktighet, samt riktig jordtype og jord pH å minimere risikoen for sykdom. Planter dyrket under de rette forholdene er vanligvis friske og bedre i stand til å tåle sykdommer.

Forebyggende behandling

Bruke riktig vanning teknikken er avgjørende for å forebygge og behandle sykdom i prydplanter og torv. Vann om morgenen i stedet for kvelden så forlater tørr raskt fordi våt etterlater spredning sykdom. Bruk soaker slanger eller dryppe systemer for prydplanter i stedet for indirekte sprinklere. Vann dypt, men sjelden. Hyppige, grunne vanning oppfordrer grunne røtter. Gjødsle planter judiciously og unngå gjødsling prydplanter på sensommeren. For mye gjødsel brukes til feil tid oppfordrer overdreven, svak vekst som er utsatt for sykdom og insekt angrep. Fjerne syke plantemateriale umiddelbart og rydde opp blad rusk høsten fordi sykdommer kan overvintrer i død løvverk. Angi gressklipper bladet 3 inches. Gress som kan vokse til 3 inches er sunnere enn plener kutte svært kort. Det også reduserer ugress vekst og sparer fuktighet.

Behandling

Det første trinnet i behandling av sykdom i prydplanter og torv er positivt å identifisere tilstanden. Ta en plante prøve å en county forlengelsen kontor for en nøyaktig diagnose og anbefalte behandling. Mange sykdommer, som pulveraktig mugg, er ikke alvorlig og er selvbegrensende. Noen, men krever bruk av en soppdreper. I noen tilfeller er den eneste behandlingen å fjerne anlegget slik at sykdommen ikke spre. Soppmidler anbefales vanligvis ikke for behandling av torv sykdommer. I stedet vurdere de miljømessige faktoren som lar sykdommen å spre, som leire eller komprimerte jord, overdreven nitrogengjødsel eller en oppbygging av Tekke. Endre vekstforhold å støtte sunn vekst. Fjerne skadede gresset og erstatte den.