Sy: Gardin stiler

May 23

Sy: Gardin stiler

Gjør vinduet behandlinger må ikke være en komplisert syprosjekt. Noen windows trenger bare litt dressing. Enkelte gardin stiler krever ikke engang søm. Hvis din sy ferdigheter er begrenset, velge enkle stiler og lett-å-arbeid-med tekstiler. Hvis du har avansert sydde ferdighetene, vurdere lag eller mer skreddersydd gardiner. Sy gardiner for dobbel hang eller casement windows er lett, men husk Vindutypen gjør du gardiner for.

Rod lomme

Enkel, ufôrede rod-lomme gardiner er flatskjermer av stoff med en stor double-fold hem øverst. To rader med masker er gjort i denne hem, bredt nok fra hverandre til å gjøre en lomme for gardin stanga settes. Hvor brede kanalen skal være, avhenger av bredden, eller diameteren av gardin stangen. Klippe stoffet lenge nok til tekstmengden vinduet dekker rommet pluss rod lommen pluss en dobbel-over bunnen hem. Kuttet bredden på stoffet to til to og en halv ganger bredden på vinduet for fylde.

Tie kategorien

Tie-kategorien gardiner låne en formell luft en vindu behandling, spesielt når de brukes med dekorative gardin stang. Kategoriene slips kan variere i type, lengde og bredde, avhengig av ønsket utseende. Med fargerike bånd fungerer. Sy to kategorier på hvert ønsket intervall på baksiden av en gardin. Binde kategoriene til en gardin stang eller stangen, og deretter henge i vinduet.

Valance

Valances er vinduet toppers og kommer i en rekke stiler og utførelser. En enkelt-sy valance ligner en stang-lomme gardin, men bare 8 til 12 inches lang. Valances kan også være så enkelt som flere Heklet doilies eller blonder tallerkenbrikke drapert over en stang. En avlang duk bundet på endene på en gardin stang med center draping ned i en swag vil også gjøre en fin valance.

Gesimsen styret

Tradisjonelt er en gesimsen bord en tung treeske ramme øverst i et vindu. En mye enklere versjon er å gjøre boksen av skum kjerne bord, varmt lim eller stifter noen dyne batting til det og Pakk den med stoff. Sy trim på stoffet før det vedlegges gesimsen styret for en mer elegant og formell titt.

Lett Swag

Disse lett swag gardiner er gjort ved å kutte en lengde på materiale lenge nok som det vil drapere grasiøst over en gardin stang. Tillate 4 inches på hver ende for å sy en 2-tommers foldet over hem. Legg gardin vekter Hvis stoffet er lett. Brett lengden på teppet halvparten å finne midtpunktet. Oppdra midtpunktet bak gardin stang og drapere det i en cowlen ønsket lengde. Tack cowled materialet til del av teppet fortsatt bak gardin stanga gardin stang, eller la det henger løst. Swag kan også bli drapert gjennom to eller fire store dekorative ringer