Svarte flekker på bladene min Oncidium orkidé

September 24

Svarte flekker på bladene min Oncidium orkidé

Med sine fargerike blomster er Oncidium orkideer munter tillegg til et hjem eller hagen - som bladene ikke dekkes svarte flekker. Oncidiums er vanskeligere å vokse enn andre typer orkideer, ifølge University of Tennessee forlengelsen. Selv om mørke flekker på deres bladverket er skjemmende, kan det hjelpe deg finne problemer slik at du kan unngå dem i fremtiden.

Solbrenthet

Mørk, sprø flekker på orkideer blader er vanligvis et symptom på solbrenthet. Oncidium orkideer er middels lys orkideer som ikke kan tolerere solen som skinner ned på dem for lenge. New York botaniske hagen anbefaler 1500 til 2000 munn-lysene lys for Oncidiums - betyr selv sette dem i en sørvendte noen ganger gir dem for mye lys. Om de trives i lyse steder, mye sollys zaps dem av fuktighet og forårsaker mørk, tørr flekker.

Fungal sykdommen

Sammenlignet med andre orkideer, orkideer Oncidium foretrekker mindre fuktighet, og uten tilstrekkelig ventilasjon, fuktighet kan forårsake fungal sykdommen. Små runde flekker kan spre for å bli mørkt webområder som sluker og drepe blader. Bruker en soppdreper og fjerner berørte bladene kan hjelpe behandle problemet, men til slutt orkideer kan dø fra soppen. Du kan hindre at fremtidige fungal sykdommer ved å vanne orkideer i morgen, og gir dem god tid- og fysisk plass - tørke før nightfall.

Oncidium omsorg

Lated bekymre kan hindre mørke flekker og problemer de angir. En øst-mot vinduet er ideell for de fleste orkideer, selv om Oncidiums foretrekker lysere steder uten den stekende varmen direkte sol. Universitetet i Tennessee forlengelse anbefaler luftfuktighet mellom 30 og 60 prosent for Oncidium orkideer--et sunt nivå for et hjem og oppnås enkelt med en luftfukter.

Expert Tips

Om orkideer Oncidium problemer er noen ganger vanskelig å kurere, kan du beholde de mørke flekkene bukt med noen enkle triks. For eksempel, hvis din Oncidium orchid starter tar en juling fra solen, skyggelegge den med en ren gardin å hindre glohet, som Michigan State University orkidé spesialist Don Garling anbefaler. Og i stedet for gruppering orkideer tett sammen for å øke fuktighet, Universitetet i Tennessee forlengelsen anbefaler gi dem rikelig med plass på skuffer fylt med våt grus; Dette vil forhindre fungal sykdommer.