Svart stammer & visnet blader på Pole bønner

November 30

Svart stammer & visnet blader på Pole bønner

Pole bønner er varme sesongen grønnsaker som krever en struktur for å støtte deres vining vekst. De er nummer to i popularitet til tomater i hager, ifølge University of Illinois forlengelsen. Svart stammer og wilting bladverket er et tegn på en fungal lidelse i pole bønner.

Identifikasjon

Pole bønner er mottakelige for trekull råte eller ashy stilk blight forårsaket av Macrophomina phaseolina. Jord-borne soppen infiserer planter under alle stadier av vekst. Planter vokser under stress tørke i veldig varme temperaturer er mer utsatt for sykdommen.

Skade

Første symptomer på sykdommen er utseendet på senket svarte områder eller cankers på anlegget stammer. Cankers ofte vise konsentriske ringer og skarpe kanter. Stengler begynner å bryte på canker sted. Løvverk begynner å gul og wilt, etterfulgt med tidlig leaf fall. Svart, trekull-lignende støv ofte vises på eldre planter. Plantevekst er forkrøplet. Yngre planter dø.

Ledelse

Rotere avlinger bidrar til å redusere sjansene for infeksjon. UCLA forlengelse anbefaler en treårig rotasjon med noen korn beskjære å redusere inoculum. Holde planter godt Vannes for å minimere tørke stress.