Svart Mold på våtromsinnredning

August 26

Mold er vanligvis en svart, brun eller grønn film eller uklar vekst. Mens mugg foretrekker å vokse på organisk materiale som rotting mat, kan det også overleve på nonliving materialer som fliser, plast, isolasjon og gips. Hvis du har funnet svart mold på din våtromsinnredning, kan det indikere et fuktighet problem i ditt hjem. Du bør rydde mold umiddelbart og identifisere og fjerne årsaken.

Muggvekst

Molds er sopp som lever i jord, planter og død eller råtnende organisk materiale. Former er avgjørende for å bryte ned gamle blader og tre og omfordele næringsstoffene i naturen, men hjemme er det et problem. Mold avbilde av lille spores, som sprer gjennom luften. Når de lander på et fuktig sted vokse de som de fordøye hva de vokser. Husholdningenes fixtures er ofte fuktig, og dette gjør dem perfekt for sporer og utvikle.

Rengjøring

Før rengjøring mold fra overflaten, sette på gummihansker, vernebriller og en støvmaske. Hvis formen er avløp som er bak vegger eller gulv, bør du ringe en profesjonell for å rette kilden for fuktighet før du begynner å rengjøre. Bland om en capful med blekemiddel i en quart varmt vann og skrubbe kampen med en nylon skrubber eller en klut. Ikke bruk ufortynnet blekemiddel å ren mold fra våtromsinnredning; Det kan korrodere noen metaller som kobber. Gjenta rengjøring hvis mold fortsatt strøk kampen og skyll kampen med rent vann og tørk den godt. Hvis du foretrekker ikke å bruke blekemiddel, eddik, tea tree olje eller grapefrukt seed ekstrakt er naturlige rengjøringsmidler som også fjerner mugg og desinfisere høyst overflater. Hindre muggvekst ved regelmessig rengjøring alle våtromsinnredning.

Kontrollere og hindre muggvekst

Nøkkelen til å kontrollere muggvekst er å kontrollere fuktighet i ditt hjem. Mold trenger varme, mat og vann for å overleve. Mat er tilgjengelig i form av støv, skitt og andre organiske materialer som kan være på din inventar, og de fleste hjem interiør er varm nok til å fremme vekst. Dette betyr den enkleste faktoren å fjerne fra ligningen er fuktighet. Kontroller at lampen påvirket av mold vekst og avløp koblet til den ikke lekker. Hvis det er, reparere lekkasjen umiddelbart eller erstatte kampen. Taket lekker, kondens, dårlig ventilasjon og høy innendørsfuktighet kan også bidra til å forme vekst. Inspisere ditt hjem og riktig fuktighet problemer umiddelbart for å hindre fremtidige problemer med mold. Hvis formen er i badet eller kjøkkenet, installere eksos fans å bedre luftsirkulasjon. Hvis du allerede har en avtrekksvifte, kan du vurdere å bruke en avfukteren fjerne fuktighet fra din inneluft. Kjører klimaanlegget regelmessig kan også hjelpe holde hjemmet ditt kjølig og tørr og redusere muggvekst.

Farene

Svart mold igjen for å vokse på baderomsinventar eller noen annen overflate i hjemmet kan føre til alvorlige helseproblemer. Astma og allergi lider kan være følsomme for mugg og oppleve rennende nese, kløende øyne, hudutslett, hoste og lunger. Med langvarig eksponering, kan mold forårsake kvalme, hodepine, muskelsmerter, pusteproblemer og trøtthet selv i folk uten allergi eller astma. Hvis mold skjemaer på våtromsinnredning, det kan spre seg til andre overflater i ditt hjem. Inspisere alle flater, spesielt i området der du finner svart mold, og rengjør grundig for å fjerne alle spor av mold og dens sporer.