Svart-eyed Susan Vine forlater snu brun

December 20

Svart-eyed Susan vintreet (Thunbergia alata) er en raskt voksende creeper med karakteristiske oransje, rørformet blomster med en svart hals. Det er ikke frost-tolerant, men er sterk nok til å gjøre et godt årlige anlegg i frost utsatt hager. Svart-eyed Susan er hardføre og sjelden plaget av skadedyr, men bladene blir brune hvis det er over - eller under-vannet eller skadet av kulde eller skadedyr.

Under-vanning

Svart-eyed Susan vinstokker er sårbare for under-vanning og vil vil raskt hvis de blir for tørr. Hvis vann ikke blir brukt, anlegget mister stammer og bladene vil bli brun. Vann din svart-eyed Susan når jordsmonn er tørr eller så snart det begynner å vil. Hvis du vil hindre permanent skade.

Over-vanning

Planter dyrket i vannfylte jord eller i en pott uten drenering hullet lider rot død og etterfølgende blad og stammer dødsfall. Røtter vokser i våte jord kan ikke absorbere oksygen fra og dø. Dette betyr at hele raskt wilts, og viser brun. Svart-eyed Susan vinstokker er liggende å drukne og må dyrkes i åpne, godt drenert jord eller i en beholder med god drenering. Aldri vann svart-eyed Susan vinstokker hvis deres jord allerede er våt.

Kalde skade

Svart-eyed Susan vinstokker er skadet eller drept av frost. Frosne blader og stengler vil bli brun i dagene etter frost eksponering. I frost utsatt områder, behandle svart-eyed Susan vinstokker som en årlig creeper. Hvis din plante dør tilbake til bakken, mulch området med et lag av organisk materiale minst 4 inches tykke eller dekke det med fleece. Og vintreet kan regrow våren.

Skadedyr

Sjekk svart-eyed Susan vintreet etter eventuelle tegn på bladlus, skala eller edderkopp mite infestation hvis det utvikler brun blader. Bladlus er liten grønn eller svart insekter som samler på skudd og friske blader, mens skala insekter ligne hevet støt på undersiden av bladene og stammer. Spider mites er for liten til å se med det blotte øye, men la fin webbing på bladene og forårsake gule mottling på deres undersides. Behandle insekt angrep ved sprøyting anlegget med insecticidal såpe. Spray en vinranke lider av edderkopp mite angrep med vann to ganger om dagen for å heve luftfuktighet.