Svart bønne planter

August 30

Svart bønne planter

Alle varianter av bønner, inkludert fest og skallet, er varianter av Phaseolus vulgaris, som har vært dyrket som matkilde i mer enn 7000 år. Svarte bønner, noen ganger kalt svart skilpadde bønner, er mange skall som oppsto i Sentral- og Sør-Amerika. De vokser i bush-skjemaet i hagen og er klar for innhøsting i dager.

Planting svarte bønner

Bønner vokser best i godt drenert leire eller silt leirjord med en pH mellom 6.0 og 7.0. Velg en plassering som får full sol. Fordi bønne planter ikke liker flyttes, sår dem direkte i hagen etter jord temperaturen når 70 grader. Soaking frøene i to timer før planting kan øke spiring. Plante frø i rader 4 inches hverandre. I stedet for å lage et hull for hvert frø, bruk en murskje for å opprette en 1 tommers dyp grøft. Støv frøene med beskyttelse som inneholder nyttige bakterier å seedlings utvikle bedre og plassere dem i grøften med 4-tommers intervaller. Dekk frøene med jord og trykke ned fast for å bosette seg. Frøene skal spire i 10 til 20 dager.

Omsorg for svart bønne planter

Bønne planter har grunne røtter som kan bli skadet ved å dyrke rundt dem, så vurdere å legge et lag mulch 3 til 4 inches dyp å undertrykke ugress vekst. Vann seedlings dypt og regelmessig, men ikke gjennomvåte. Gjødsle planter månedlig gir dem et løft, men bruke en lav-nitrogen formel, som bønner gjør sine egne nitrogen. Når plantene er godt etablert, kan de håndtere kort tørre perioder, men vann dem regelmessig til pods fylle ut. Når pods visner, kan du slutte å vanne plantene slik de vil ha en mulighet til å tørke.

Skadedyr og sykdommer

Shell bønne planter er mottakelige for bønne rust, som viser som brune flekker på bladene. Så snart du se tegn på rust, behandle planter med en soppdreper. For å kontrollere insekter som bean biller og loppe biller, spray planter ofte med en kjemisk eller organisk insektmiddel. Bladlus kan spre bean mosaikk viruset som forårsaker bladene blir deformert. Selv om de fleste svart bønne varianter blitt utviklet for å motstå viruset, serverer et insektmiddel som en ekstra beskyttelse.

Høsting svarte bønner

Svarte bønner bør ikke høstes før de har tørket til punktet de skrangle i sine pods. Velg personlige pods eller trekke hele anlegget. Fjern bønner fra pods og spre dem ut til tørk. Grundig tørket svarte bønner kan lagres i lukket beholder for 2 år.