Sukker forlenge levetiden på blomster?

February 11

Hvordan sukker hjelper snittblomster

Mange snittblomster leve lenger når sukker er lagt til vann. Blomster få mat fra anlegget som de vokser. Når de er høstet eller kuttet fra dette anlegget, mister de sin naturlige matkilde. Blomster er kuttet før de er fullstendig modne slik at de har et lengre blomster liv. Snittblomster bruk mat lagret i stengler og blader å bo frisk og fortsette blomstrende. Hvis de ikke får nok mat, wilt blader og blomster. Små knopper åpnes ikke fullt. Mat kan legges ved å blande sukker i vasen vann. Oppløste sukker absorberes gjennom kutt stammen og brukes av blomsten.

Sukker løsninger for snittblomster

De fleste snittblomster nytte en 2 prosent sukkeroppløsning i vasen. Noen blomster kan ikke ha sukker eller bør ha en lavere mengde sukker. Andre nytte av et høyere beløp av sukker i vannet. En 2 prosent løsning er ca 4 nivå tsps. sukker oppløst i 1 QT vann. Sukker anbefales vanligvis ikke for påskeliljer, marguerite tusenfryd og tulipaner. For mange andre blomster som snapdragons og ballong blomster, høyre sukker blanding Double livet til snittblomster.

Andre ingredienser for snittblomster

Sukker og andre ingredienser er ofte kombinert for å forlenge holde blomster. Sukker stimulerer veksten av mikroorganismer som er skadelige for blomster. Legge en biocid å drepe disse biologiske organismer er nyttig. Husholdningenes bleach er en vanlig biocid. Sitronsyre er noen ganger for å unngå wilting. Sitron og lime juice inneholder sitronsyre og er ofte lagt i små mengder.

Bruke blomst konserveringsmidler

Kommersielle blomst fresheners er vanligvis pulverisert formler som er rørt i vase vann. Disse er tilgjengelige på Hagesentrene, blomsterbutikker og kutt-blomst leverandører. Purdue University og andre blomsterdyrking-konsulenter tilbyr hjemmelaget oppskrifter. En typisk hjem oppskrift er 2 kopper sitron-lime kullsyreholdige drikke, 2 kopper vann og ½ TS husholdning klor. En annen oppskrift er 1 QT vann blandet med 2 ss. frisk sitronsaft og 1 ss. sukker. En eddik oppskrift inkluderer 1 QT vann blandet med 2 ss. hvit eddik og 2 ss. sukker. Disse blomst fresheners bør endres hver dag eller to. Når vannet er uklar, skal den erstattes med frisk løsning. Riktig sukkeroppløsning forlenger målbart fargen og vakre blomster.